Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Така ли трябва да изглежда стрелката за горивото?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Така ли трябва да изглежда стрелката за горивото?

Стрелката за горивото беше точно на половината. Минах 85 км извънградско (на таблото го реснах с 2 км по-късно). Карал съм с максимум 100 км, като съм карал икономично и съм спускал без газ на доста места. Имам и добавка на редекс някаква за почистване на системата и по-малък разход на гориво. На снимката е това, което съм изхарчил. Нормално ли е? Снимката е правена, когато колата е запалена, понеже ако е само на контакт, стрелката е малко по-надолу, а като е запалена, се вдига малко. В момента мисля да й сипя 10 литра и ако се вдигне пак до половината, там от където я помня, значи харчи за 100 км 10-11 литра?Също така друг въпрос имам. Стрелката на угасена кола пада на Е, зад червеното. Демек от Е, до червеното е резервата? Така ли се води резервата? Колко литра е резервата на тази кола? Ако е 6-7 литра + 25 до средата, значи 32-3 литра имам, когато стрелката е по средата, така ли, ако резервоара ми е 50 литра, колкото ми беше казано, че е.
    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Не си прави изводи за това колко харчи по-показанието на стрелката. Резервоара не е с правилна форма и като се пълни до горе е възможно стрелакта да падне бързо до под средта. После пада по-бавно, но и самите нивомери не са от най-точните на Бравото. Мини още 15 километра (за да станат 100) и напълни отоново до горе и тогава ще получиш реалния разход.
    ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
    // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Ако е била по средата,за тези километри не би трябвало да падне до там(ако всичко е ок)колкото до каде ти пада стрелката е относително,светне ли лампата имаш около 100,120км.
      Kара фиат стило 1.2..16v.2002г.Преди Фиат пунто 1.2 8V,2001г,Опел кадет 1.6i(газ)1988г.Лада 1500 чиста!1977г.

Коментар

И аз в началото се стресирах като гледах как бързо пада стрелката, но впоследствие като се опознахме с колата, установих защо става така.Вижда се, че самият циферблат на уреда за горивото е по-голям, отколкото на повечето коли, и стрелката е по-дълга. Този по-голям диапазон на движение на стрелката от пълно до празно и обратно създава мисълта, че щом стрелката пада така бързо, значи колата харчи много. Но това не е така, колата си харчи нормално. Установил съм, че за сметка на това бързо падане на стрелката, има и бързо качване на стрелката. Т.е. когато зареждам гориво, стрелката се качва повече, отколкото очаквам. За пример да вземем уреда на Браво и на Скудо (такова съм наблюдавал). Да приемем, че и на двете коли стрелките им са точно на средата. Сипваме бензин за по 30 лв. примерно и на двете коли и наблюдаваме стрелките. На Скудото стрелката ще се качи малко над средата, но и впоследствие при каране ще пада по-бавно. На Бравото ще се качи доста над средата, но и при каране ще пада по-бързо.
        Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

Коментар

Да, това съм го чувал, че стрелката се вдига малко повече от нормалното, когато сипваш. А това за резервата така ли е, както го мисля?
          Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Re: Така ли трябва да изглежда стрелката за горивото?

qnkov написа:
            Също така друг въпрос имам. Стрелката на угасена кола пада на Е, зад червеното. Демек от Е, до червеното е резервата? Така ли се води резервата? Колко литра е резервата на тази кола? Ако е 6-7 литра + 25 до средата, значи 32-3 литра имам, когато стрелката е по средата, така ли, ако резервоара ми е 50 литра, колкото ми беше казано, че е.
            Резервата е когато светне лампата - докато свърши бензина. И да, лампата светва точно когато стрелката е на червената чертичка, от нея до Е е резерва. И аз съм чувал, че е там някъде (6-7-8 литра) резервата. И аз като теб правих едни изчисления, опитах се да сметна на колко г/д литра отговаря едно деление; колко литра има, когато стрелката е по средата, обаче нещо не излизаха сметките и се отказах. Пък и никога няма да е точно. Обаче при теб резервоара излиза, че е 60 литра --> http://goo.gl/0P0Dtd "Три пъти мери, тогава режи" - ето още един източник --> http://fiat-bravo.oneinform.com/teh.html

Коментар

Бях питал за тоя резервоар и убедено ми казаха, че е 50 литра, други 60. Отказвам се да го мисля. :0
              Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Re: Така ли трябва да изглежда стрелката за горивото?

slav4o_p написа:
                qnkov написа:
                Също така друг въпрос имам. Стрелката на угасена кола пада на Е, зад червеното. Демек от Е, до червеното е резервата? Така ли се води резервата? Колко литра е резервата на тази кола? Ако е 6-7 литра + 25 до средата, значи 32-3 литра имам, когато стрелката е по средата, така ли, ако резервоара ми е 50 литра, колкото ми беше казано, че е.
                И да, лампата светва точно когато стрелката е на Е, до червеното е резерва.
                Нека да се поправяЛампата светва не когато стрелката е на Е, а когато стрелката е на червената чертичка! От червената чертичка до Е е резервата!

Коментар

Да, аз и от горния ти пост така те разбрах. ;0От червеното до Е, е резервата и обратното. От червеното (когато светне лампата) започва резервата.Edit: Сега й сипах 11 литра. От снимката дето съм показал горе, стрелката се изравни с първата чертичка над средата. .. И ако ги сметам по чертичките, от снимката до сега където е стрелката са 4 чертички - 11 литра сипани, три чертички надолу от средата са 7-8 литра? Схема голяма, а, да гори 8 литра за 85 км с икономично каране. ;0
                  Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

кола

Много зависи и дали е отваряна кошницата на помпата ако малко е изкривен поплавъка има само да си гадаешАко е износен реостата също може да дава грешни показания От половината на долу пада по бързо това зависи от формата на резервоара Като е топло времето се изпарява бензин това от личен опит
                    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
                      Много зависи и дали е отваряна кошницата на помпата ако малко е изкривен поплавъка има само да си гадаешАко е износен реостата също може да дава грешни показания От половината на долу пада по бързо това зависи от формата на резервоара Като е топло времето се изпарява бензин това от личен опит
                      Ключар, незнам дали си отварял кошница на такъв модел, но до колкото знам от отварянето на Брава 1,4 и ТД100 поплавъка плува в един цилиндър нагоре-надолу и няма какво да изкривиш, а може и да има някакви изключения, знам ли, каквото имали - това сложили.
                      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
                        Като е топло времето се изпарява бензин
                        Какво общо има това с темата?!? И какво, като се изпарява бензин? И колко бензин трябва да се изпари, за да повлияе? На всеки пълен резервоар губиш по 5 литра в изпарение ли?

Коментар

Ако знаете какви промени ще видите в показанията на таблото след почистване на буксите му, ще се изненадате
                          Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                          Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                          Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Наклона също оказва голямо влияние на показанието на уреда. Не го забравяйте.
                            Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
                            Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Макар и преди да съм писал за това и питал, пак ще питам. Имам спортен филтър сложен някакъв там за 20 лева. Нямам кутия. Филтъра е от вън, но е чист, понеже имма подкалник, на който съм сложил найлон, да не хвърга към филтъра нищо. Възможно ли е тоя филтър да гълта повече бензин и по-добре ли ще е, ако си върна нормален филтър с кутия.
                              Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Working...
                              X