Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Премахване на катализатор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

катализатор

Карам Пунто и махнах катализатора, не съм забелязал да работи по-икономично или да е станала по-мощна колата кои знае колко. Единствено което ме посъветваха е да сложа резонансно или резонаторно гърне /не знам как се казва правилно/ , а не просто тръба на мястото на катализатора това имало значение за ламбда сондата.Ако си решил да го махаш - махай го и се не бой даже и преглед минах на който ми замерваха газовете без проблем.
    Fiat Punto 1.1

Коментар

Моя катализатор се оказа, че не струва една торба пари както всеки се надява и майстора го свали, изтърбуши му питата и го сложи обратно.При бензиновите фиати не знам как е, но имаме един голф от 10 години е с газ и горе-долу катализатора от тогава е махнат, на негово място има права тръба, не бучи, тръбата се спука пред 1-2 месеца и се завари за 10-15 лева май беше.Тия генерации за никъв чеп не са, освен ако не правиш силов тунинг.

Коментар

Bane написа:
        Тия генерации за никъв чеп не са, освен ако не правиш силов тунинг.
        Подкрепям напълно. Колата си е най -добре както е измислена в завода. На колегата колата няма да тръгне повече освен ако не е тотално запушен катализатора. Повечето собственици на стари коли им се струва , че колата върви повече след махането на катализатора , защото той е бил стар и частично или напълно запушен. Ако стария катализатор се смени с нов ефекта ще е същия , но не е ефтино. Моята кола съм я карал година без катализатор. Смея да твърдя , че извънградско беше скръб. После си намерих читав втора ръка с който съм до днес. Само за сравнение. Без катализатор градско 12 / 100 бензин. После с катализатор 10,5-11/100. Освен това на магистрала макс. скорост 160 км. на бензин без катализатор. След поставянето 170 км. на газ. Стария катализатор беше махнат според приказките , че много ще върви колата. Освен че се разбръмча друго нищо. И като чета тая тема май колегата не е оправил още газовата уредба ( което се коментираше в една друга тема ). Инъче едва ли ще търси откъде да изкара вървеж, че ся и катализатора да маха. Така ли е .....?
        не подценявайте италианските коли
        Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

Working...
        X