Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на зъбчатки на СК с цел по-дълга 6та

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на зъбчатки на СК с цел по-дълга 6та

Здравейте колеги може ли някои да ми каже какви зъбчатки и от къде мога да намеря и как да ги сменя за да имам по-дълга 6-та в момента на 6та на 3000 об/мин съм на 90км/ч на 4 хил.об. 120км/ч колата е от подписа със СК от пунто 1.1 със 6 скорости Четох че се смъква само капака на СК и се сменят зъбчатките на първичния и вторичния вал за удължаване на 5та предавка при мене дали ще е същата процедура Благодаря предварително

Re: Смяна на зъбчатки на СК с цел по-дълга 6та

dogydog написа:
    Здравейте колеги може ли някои да ми каже какви зъбчатки и от къде мога да намеря и как да ги сменя за да имам по-дълга 6-та в момента на 6та на 3000 об/мин съм на 90км/ч на 4 хил.об. 120км/ч колата е от подписа със СК от пунто 1.1 със 6 скорости Четох че се смъква само капака на СК и се сменят зъбчатките на първичния и вторичния вал за удължаване на 5та предавка при мене дали ще е същата процедура Благодаря предварително
    Както разбирам си сменял СК -нали?С колко оборота беше на 5-та на 90 км/ч преди да я смениш?

Коментар

Така я купих колата колега със 6 степенна кутия и предполагам че е от пунто 1.1 6 спеед по принцип като гледам тази характеристика никак не отговарят предавателните числа http://fiat-punto.oneinform.com/teh.html според характеристиката излиза че 6 та е почти като 5 та на някои дизели а моите скорости са като на пунто 1,2 75 елх само 3и4 са ми по къси моята 5 е = на 4та 4 хил об. 100 км/ч и 6та 3000 об 90км/ч и затова искам да сменя тези зъбчатки

Коментар

Разхода ще ти падне само на дълго,по добре смени цялата кутия.И аз незнайно защо съм с късата кутия ,но колата не върви по добре.Според скорост/обороти 6 стетенната кутия май си е недуразумение
        FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

е добре е 3000 оборота 6та идеалка е при мен с 5то скорости на 3000 оборота е точно 80 ... и даде разход на дълго на газ 6.9 , разбирасе е доста дразнещо да караш с 80 по магистрала ама иначе празни бързо бутилката и се чудиш от къде да заредиш.То уж имало разлика само в полуоските междо 1.1 и 1.2 75 коня ама ме съмнява ... даже май са с една скоростна курия пак и за 100 cc обем едвали толкова изместване има че чак други полуоски. Но колега коментира че били различни , колко е вярно не знам.Иначе и аз бих си праснал една 6 speed то моя мотор си 1.1 . Просто се осеща че търси по висока предавка като включиш 5та след 3000 , баща ми често ме пита дали не карам на 3та ...
          >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

янко написа:
            Разхода ще ти падне само на дълго,по добре смени цялата кутия.И аз незнайно защо съм с късата кутия ,но колата не върви по добре.Според скорост/обороти 6 стетенната кутия май си е недуразумение
            Колега аз по принцип карам повече на дълго по 500 км на седмица минимум и е дразнещо ако искам да карам по-бързо със 150км/ч съм на 5000 об на 6000об съм със 180 пък на 200км/ч съм на почти 7000 об. За друга СК и не искам да си помисля да давам 100 лв и отгоре преди 1г. си купих друга СК заради заминал диф. и тя се оказа със 6 скорости сега имам 2 СК със 6 скорости

Коментар

Fiat_Punto11 написа:
              е добре е 3000 оборота 6та идеалка е при мен с 5то скорости на 3000 оборота е точно 80 ... и даде разход на дълго на газ 6.9 , разбирасе е доста дразнещо да караш с 80 по магистрала ама иначе празни бързо бутилката и се чудиш от къде да заредиш.То уж имало разлика само в полуоските междо 1.1 и 1.2 75 коня ама ме съмнява ... даже май са с една скоростна курия пак и за 100 cc обем едвали толкова изместване има че чак други полуоски. Но колега коментира че били различни , колко е вярно не знам.Иначе и аз бих си праснал една 6 speed то моя мотор си 1.1 . Просто се осеща че търси по висока предавка като включиш 5та след 3000 , баща ми често ме пита дали не карам на 3та ...
              Колега пробвал ли си дали имаш 6та скорост защото на моята 6 степенна СК на 5та на 3000 об е със 80 км/ч

Коментар

dogydog написа:
                Fiat_Punto11 написа:
                Колега пробвал ли си дали имаш 6та скорост защото на моята 6 степенна СК на 5та на 3000 об е със 80 км/ч
                Колега по добре да не пробвам че 6та ми е задна ще стане опсс
                >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Мотора е слаб, ефекта ще е категорично отрицателен при по-дълга предавка.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                    закъф го има заводски модел Punto 6 speed и уж е правен за икономия. На 3000 оборота доста си реве сякаш се едно изпъвам на 3та апък съм на 5та ...

Коментар

emzo написа:
                      Добре колега викаш мотора е слаб тогава как може на пунто МК2 спортинга със 6 скорости на 6та да е на 3000 об със 110/120 км/ч а е със 6 кончета по-малко Може би ще е малко като бълканче на баир по баирите но пък можеш да свалиш на 5 та 4 та По принцип обичам да си карам със 110/120км/ч затова ще съм много благодарен ако някои каже от каква СК мога да взема зъбчатките и даги сложа на моята целя на 3000об да съм поне на 110км/чне

Коментар

dogydog написа:
                        emzo написа:
                        Добре колега викаш мотора е слаб тогава как може на пунто МК2 спортинга със 6 скорости на 6та да е на 3000 об със 110/120 км/ч а е със 6 кончета по-малко Може би ще е малко като бълканче на баир по баирите но пък можеш да свалиш на 5 та 4 та По принцип обичам да си карам със 110/120км/ч затова ще съм много благодарен ако някои каже от каква СК мога да взема зъбчатките и даги сложа на моята целя на 3000об да съм поне на 110км/чне
                        Колега Дизел .... ама пък ше тежи на мотора и не е сигорно дали ще пасне само зъбчатката. При дизела въртящия момент е нисък но предавателните числа са големи ... Зора ше е докато се засили колата.

Коментар

Колеги едната зъбчатка ми е със 32 зъба другата със 43 от някои дизелче няма ли да станат зъбчатките
                          Прикачени файлове

Коментар

Колеги не разбирам много от СК но ми дойде една идея която не знам дали е възможно да стане нека по-запознатите да ми кажат дали е възможно да взема примерно зъбчатките от 3та предавка и ако по-голямата зъбчатка е на вторичния вал а по-малката на първичния да ги разменя по-голямата да отиде на първичния а по-малката на вторичния вал на 6та предавка понеже имам 2 еднакви СК какво ще кажете прекалено налудничаво ли звучи

Коментар

dogydog написа:
                              Колеги не разбирам много от СК но ми дойде една идея която не знам дали е възможно да стане нека по-запознатите да ми кажат дали е възможно да взема примерно зъбчатките от 3та предавка и ако по-голямата зъбчатка е на вторичния вал а по-малката на първичния да ги разменя по-голямата да отиде на първичния а по-малката на вторичния вал на 6та предавка понеже имам 2 еднакви СК какво ще кажете прекалено налудничаво ли звучи
                              човек само са вкарваш в филми и разходи нещата не са точно земеш сложиш и айде и аз не разбирам много но се пак са нужни изчисления на въртящия момент натоварване и тн. Иначе само ше си трошиш кутията и нерви по качване и сваляне , не е че мноо работа 3ма човека и 2 -3 часа. Преди си играх да зглобявам една косачка към мотофреза за която не беше и отделно че я вкарвах в треви по метар ,късаше болтове болтове или изкачаше лагер накрая изкърти канала на лагера къде ходи... Та искам да кажа че чак толкова побългаряване не ходи има си граници или поне трябва да се смята от инженери . Се пак опита води до успеха то и никой не е вярвал че хората ще полетят ама РАИТ са го направили, Успех и по малко нерви с опитите.

Коментар

Working...
                              X