Здравейте колеги може ли някои да ми каже какви зъбчатки и от къде мога да намеря и как да ги сменя за да имам по-дълга 6-та в момента на 6та на 3000 об/мин съм на 90км/ч на 4 хил.об. 120км/ч колата е от подписа със СК от пунто 1.1 със 6 скорости Четох че се смъква само капака на СК и се сменят зъбчатките на първичния и вторичния вал за удължаване на 5та предавка при мене дали ще е същата процедура Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на зъбчатки на СК с цел по-дълга 6та
Collapse
X
-
u_bo
Re: Смяна на зъбчатки на СК с цел по-дълга 6та
dogydog написа:Здравейте колеги може ли някои да ми каже какви зъбчатки и от къде мога да намеря и как да ги сменя за да имам по-дълга 6-та в момента на 6та на 3000 об/мин съм на 90км/ч на 4 хил.об. 120км/ч колата е от подписа със СК от пунто 1.1 със 6 скорости Четох че се смъква само капака на СК и се сменят зъбчатките на първичния и вторичния вал за удължаване на 5та предавка при мене дали ще е същата процедура Благодаря предварително
-
Така я купих колата колега със 6 степенна кутия и предполагам че е от пунто 1.1 6 спеед по принцип като гледам тази характеристика никак не отговарят предавателните числа http://fiat-punto.oneinform.com/teh.html според характеристиката излиза че 6 та е почти като 5 та на някои дизели а моите скорости са като на пунто 1,2 75 елх само 3и4 са ми по къси моята 5 е = на 4та 4 хил об. 100 км/ч и 6та 3000 об 90км/ч и затова искам да сменя тези зъбчатки
Коментар
-
е добре е 3000 оборота 6та идеалка е при мен с 5то скорости на 3000 оборота е точно 80 ... и даде разход на дълго на газ 6.9 , разбирасе е доста дразнещо да караш с 80 по магистрала ама иначе празни бързо бутилката и се чудиш от къде да заредиш.То уж имало разлика само в полуоските междо 1.1 и 1.2 75 коня ама ме съмнява ... даже май са с една скоростна курия пак и за 100 cc обем едвали толкова изместване има че чак други полуоски. Но колега коментира че били различни , колко е вярно не знам.Иначе и аз бих си праснал една 6 speed то моя мотор си 1.1 . Просто се осеща че търси по висока предавка като включиш 5та след 3000 , баща ми често ме пита дали не карам на 3та ...>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
янко написа:Разхода ще ти падне само на дълго,по добре смени цялата кутия.И аз незнайно защо съм с късата кутия ,но колата не върви по добре.Според скорост/обороти 6 стетенната кутия май си е недуразумение
Коментар
-
Fiat_Punto11 написа:е добре е 3000 оборота 6та идеалка е при мен с 5то скорости на 3000 оборота е точно 80 ... и даде разход на дълго на газ 6.9 , разбирасе е доста дразнещо да караш с 80 по магистрала ама иначе празни бързо бутилката и се чудиш от къде да заредиш.То уж имало разлика само в полуоските междо 1.1 и 1.2 75 коня ама ме съмнява ... даже май са с една скоростна курия пак и за 100 cc обем едвали толкова изместване има че чак други полуоски. Но колега коментира че били различни , колко е вярно не знам.Иначе и аз бих си праснал една 6 speed то моя мотор си 1.1 . Просто се осеща че търси по висока предавка като включиш 5та след 3000 , баща ми често ме пита дали не карам на 3та ...
Коментар
-
dogydog написа:Fiat_Punto11 написа:е добре е 3000 оборота 6та идеалка е при мен с 5то скорости на 3000 оборота е точно 80 ... и даде разход на дълго на газ 6.9 , разбирасе е доста дразнещо да караш с 80 по магистрала ама иначе празни бързо бутилката и се чудиш от къде да заредиш.То уж имало разлика само в полуоските междо 1.1 и 1.2 75 коня ама ме съмнява ... даже май са с една скоростна курия пак и за 100 cc обем едвали толкова изместване има че чак други полуоски. Но колега коментира че били различни , колко е вярно не знам.Иначе и аз бих си праснал една 6 speed то моя мотор си 1.1 . Просто се осеща че търси по висока предавка като включиш 5та след 3000 , баща ми често ме пита дали не карам на 3та ...>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
emzo написа:Мотора е слаб, ефекта ще е категорично отрицателен при по-дълга предавка.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
emzo написа:Мотора е слаб, ефекта ще е категорично отрицателен при по-дълга предавка.
Коментар
-
dogydog написа:emzo написа:Мотора е слаб, ефекта ще е категорично отрицателен при по-дълга предавка.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Колеги не разбирам много от СК но ми дойде една идея която не знам дали е възможно да стане нека по-запознатите да ми кажат дали е възможно да взема примерно зъбчатките от 3та предавка и ако по-голямата зъбчатка е на вторичния вал а по-малката на първичния да ги разменя по-голямата да отиде на първичния а по-малката на вторичния вал на 6та предавка понеже имам 2 еднакви СК какво ще кажете прекалено налудничаво ли звучи
Коментар
-
dogydog написа:Колеги не разбирам много от СК но ми дойде една идея която не знам дали е възможно да стане нека по-запознатите да ми кажат дали е възможно да взема примерно зъбчатките от 3та предавка и ако по-голямата зъбчатка е на вторичния вал а по-малката на първичния да ги разменя по-голямата да отиде на първичния а по-малката на вторичния вал на 6та предавка понеже имам 2 еднакви СК какво ще кажете прекалено налудничаво ли звучи>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар