Колеги, имам проблем с горивопроводите и трите които излизат от резервоара, ако може да се нарече проблем де... Та значи на канала отдолу забелязах, че точно до меката връзка където горивопроводите ми отиват вече към двигателния отсек са правени някакви байпаси и гледам около единия е изпускало бензин, теч няма но е омазано около снадката, та въпроса ми е оригинално ли са така надени маркучите или е имало нещо там, филтъра оригинално си е отзад отдясната страна отдолу има една кора, забелязвам че и трите ми маркуча са снадени с някаква медна тръбичка и са пристегнати с едни скоби.Някой ако има информация или евентуално ако може да погледне на неговата кола как е ще съм благодарен, че тази кола ще ме очисти Нови горивопроводи дали се продават или само втора употреба ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Горивопроводи за Фиат Типо
Collapse
X
-
Така и не разбрах за кой маркучи говориш но всички могат да бъдат подменени с маслоустойчиви гофрирани маркучи или силиконови горивопроводи и задължително нови скоби. Омасляването може да е от напукване или от изпускане от скобата, тлябва да се огледа добре. Това е. Съветвам те така и така ще лазиш под колата да си смениш и горивния филтър ако не си го правил скоро, струва 5-10лв., възможно е да е запушен и това да една от причините да избива.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:Така и не разбрах за кой маркучи говориш но всички могат да бъдат подменени с маслоустойчиви гофрирани маркучи или силиконови горивопроводи и задължително нови скоби. Омасляването може да е от напукване или от изпускане от скобата, тлябва да се огледа добре. Това е. Съветвам те така и така ще лазиш под колата да си смениш и горивния филтър ако не си го правил скоро, струва 5-10лв., възможно е да е запушен и това да една от причините да избива.Теоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
Абе не купувай гумени.. ще съжаляваш след време. Или втора употреба или както Слави ти е казал силиконови. Гофрирани не съм виждал.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
xctr написа:Абе не купувай гумени.. ще съжаляваш след време. Или втора употреба или както Слави ти е казал силиконови. Гофрирани не съм виждал.Теоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
Точно за това ти говорих днеска че си е занимавка а и колко ще изкарат не се знае. Като ги знам колко са качествени тея по магазините. За 3 години стават на кокал... Силиконовите звучат по-добре. Ако не се намерят оригинални естествено!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Да точно до меката връзка са правени някакви байпаси, срязани са незнайно защо и трите и са снаждани с медни тръбички и са пристягани със скоби, ама как да стегне скобата на пластмаса, то да не е маркуч и от там се е губило бензина, обаче вече си е направо теч и сега не мога да намеря такива пластмасови горивопроводи, варианта е да чакам да излезе някое типо на части или да купувам маркучи за бензин и да сменям всичко от-до...Теоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
spark написа:Сигурно са рязани, за да се точи гориво. Най-масово ги режат на рено 19. На моите приятели, които си патиха обаче в сервиза нанизаха по-дебел маркуч от външната страна на срязания горивопровод и го хванаха със скоби.Теоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
На Бравото са различни отзад а предполагам и отпред.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар