Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Замяна на двигател бензин -> дизел

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Замяна на двигател бензин -> дизел

    Здравейте на всички!Интересно ми е, дали някой от вас се е сблъсквал с възможността на едно бензиново TIPO да му се смени двигателя с дизелов? Дали води до сериозни усложнения? Т.е. някаква несъвместимост при закрепването към шасито дали има?Знам че при Uno става лесно, 1 приятел прави този номер и не срешна трудности. Надявам се да е така и при TIPO.

    #2
    А скоростната кутия?
    _______
    146 JTD

    Коментар


      #3
      trustworthy написа:
      А скоростната кутия?
      Разбира се, че барабар със скоростна кутия се заменя. Освен това трябва да се види по-каталог, какво е положението с окачването и спирачките тъй, като дизелите по принцип са по тежки и моделите с такива двигатели са с по-големи дискове на спирачките, накладките и спирачните апарати са различни. Трябва да се види дали са съвместими главините на колелата, амортесьори, пружини... Носачите доколкото знам са еднакви за всички модели
      Frontera Sport, X20SE март 1998

      Коментар


        #4
        Но накрайниците са с различна дължина.
        N.Y. State of Mind

        Коментар


          #5
          А с резервоара как стоят нещата помисли? Не съм много запознат ама дизелът къде му е помпата? И горивопроводите как стоят нещата. Айде да сипеш малко бензин в нафтана няма да има проблеми, но внимавай да не стане фал. Изчисти добре резервоара
          Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
          Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
          Совалката средно на LPG
          Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

          Коментар


            #6
            Историята идва оттам, че колегата gicho има желание да купи от мен катастрофирало ТИПО дизел, като идеята му е да използва собственото си купе и дизеловия двигател (за справка - тема в "Продава"http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=9947). Всички части ще са налице. Въпросът ми е по-скоро дали има някаква несъвместимост отпред в коша на двигателите, дали самия той трябва да се преправя или ще пасне на място лесно.

            Коментар


              #7
              Запознат съм с идеята на колегата да използва дизеловият двигател от обявата, но според мен, ако купи удареното Типо е по-добре да си го направи, а пък, ако иска да си продаде старото.
              Frontera Sport, X20SE март 1998

              Коментар

              Working...
              X