Здравейте колеги! Карам Fiat Marea 1.6 16V, 97 година... Всичко започна със слагането на газовата уредба... Понеже се стисках да дам 300 лева отгоре за газов инжекцион, сложих обикновена газова. Първоначално всичко беше както трябва, вървеше почти като на бензин и ми даваше разход извънградско 8 газ. После започна така нареченото пукане и така след няколко пукания я откарах на майстора, който я сложи. Най-напред започна да ми говори как трябвало да сменя кабелите и свещите (които са чисто нови) и после започна да човърка нещо при бушоните (където ми е и копчето за газ/бензин). Прави каквото прави, спря да пука. Покарах я известно време (4 месеца) с около 5-6 литра бензин, понеже пали първо на бензин и после прехвърля на газ. Първия път, когато ми се случи моя проблем беше за иман яма 2 сек., а именно светна една лампичка изобразяваща дюза и колата прекъсна. След това започна системно да го прави системно като след като се случи все едно колата започва да работи на 2 цилиндъра и забива и не може да се форсира и губи мощност. Обикновено става след като загрее до нормалната работна температура. Като е загасена и дам на контакт, при качването на гориво от помпата се чува някакво тропане, преди беше просто лек звук от самата помпа. Та запитването ми е дали проблема е в бензиновата помпа и трябва да я сменя или проблема е във впръсквачите (дюзите). Ще я закарам да и направя диагностика и се надявам да се покаже проблема и евентуално да се премахне... МОЛЯ ВИ, ДАЙТЕ СЪВЕТ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Мarea - проблем в системата на впръсквачите
Collapse
X
-
ЕКУ-то на колата трупа грешки, заради АГУ-то. ФЕС/МЕС-а ще покаже какви са и ще подскаже какво трябва да се прави.ПС. Това ако го прочете някой непросветен, ще му увисне ченето да се чуди какво искам да кажа. Yellow_Flash_Colorz_PDT_05Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар