Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Освежаване на пластмасови брони

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Освежаване на пластмасови брони

    Днес полирах Пунтьо и светна, но останаха да ме дразнят матовите посивели брони. Търся някакъв препарат, с който да ги третирам, за да придобият по-свеж вид. Успях да изровя следната химия, която е за гуми - дали би свършила работа върху броните? Добре дошли са всякакви изпитани варианти
    Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
    Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

    #2
    Силиконов спрей на Мотип. Е, може и не на Мотип, но аз ползвах този. Иначе в една автомивка ми ги бяха направили страхотни, ама колата си я взех недоизисъхнала и после където се бяха стичали капките онази мазнотия се беше отмила и ефекта беше страховит.
    Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

    Коментар


      #3
      Намерих препарат за освежаване на брони на TurtleWax в Практикер - черна бутилка, 6 лв. С половината минах два пъти всички пластмаси. Не стана лъскаво, както очаквах, но броните придобиха доста по-тъмен (почти черен) и равномерен цвят.PS. Използвайте гумени ръкавици, че цапа яко.
      Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
      Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

      Коментар


        #4
        брони

        Зависи от какво са броните дали само пластмаса или боядисани с цвета на колата Моите са черни като ги намажа с течен парафин стават като за продан на Горубляне лъскави.иначе ако са пластмасови са матови и сигурно има прапарат един ги беше боядисал с течна боя за обувки /но не ацетонова / и търкане става и така .
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

        Коментар


          #5
          От Метро или от Практикер не помня вече, взех тази течност на фирмата Nigrin. 200мл бутилка с червена капачка, вътре има дунапренче като боя за обувки и с него минаваш по черните пластмасови детайли и борда на гумите. Много икономично и със завиден ефект.
          Брава 1.6 16V ELX
          Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

          Коментар

          Working...
          X