Здравейте, сори, но директно на въпроса!От около месец ми мирише здраво на бензин извън колата и за 3 седмици половин резервоар отиде. Колата се кара на газ и помпата върти непрекъснато. От долу няма течове, но като отворих отгоре капачката в багажника, мястото заградено с червено на снимките беше пълно с бензин. Подсуших хубаво и леко полеко започна пак да се пълни. Много бавно но си личи, първо подмокри после самочна да пълни на запалена кола съвсем малко по-бързо се пълни. Въпросът ми е какво се намира отдолу и как може да се оправи? Има нещо като процеп който не е пълен кръг и може да има уплътнение там, но никога не съм се сблъсквал с подобни проблеми и не ми е ясна конструкцията на целия елемент. Ако го залея със смола дали ше помогне или да търся друго решение?Мерси предварително на всички.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спешен проблем с бензинова помпа - Мареа!
Collapse
X
-
Добре де а какво е това което е вътре в кръглото? Моторчето ли е това напомпата какво ли, някой няма ли схема? И това черното уплътнение ли е да го сменя само него за проба, че гледам комплекта помпа е почти 400 кинта.А не знам колко се разглобява и дали избщо мога да сменя само кошницата без помпата.п.с.а течния метал като стегне дали ще се разяжда от бензина? то е ясно че ще я свалям преди да я лепя с квото и да е и ще чакам да изветрее всичко и тогава да лепя.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Под него трябва да ти е нивомерът. Сигурно има някакъв масло устойчив силикон, дето да не поддава на бензин. Бензинът се изпарява бързо, колко му е да залееш там и да го оставиш малко да стегне. Засега и изкарай буксата да не върти постоянно. Ако газовата ти позволява да палиш на газ лятото не трябва да ти е проблем.
Коментар
-
Винаги пали на бензин все пак съм с ГИ.Иначе аз си мислех да го армирам със смола и фибростъкло и отгоре бензиноустойчив силикон да предпазва смолата. Но това ако е от долната страна. Утре ще се мъча да я свалям и да огледам от къде може да пропуска . Макар че си нямам идея от пукнатина ли е или някакво уплънение защото е мноооого слабо. На предната кола и се беше пукнал единия от маркучите и яко пръзкаше от налягането от помпата при все че пукнатинката беше почти незабележима. Мисля да залепя докато намеря опдобна кошница, че моята пак е от най рядко срещание....май с нея все на камък всичко и е от най-редките частиФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Ewing написа:Добре де а какво е това което е вътре в кръглото? Моторчето ли е това напомпата какво ли, някой няма ли схема? И това черното уплътнение ли е да го сменя само него за проба, че гледам комплекта помпа е почти 400 кинта.А не знам колко се разглобява и дали избщо мога да сменя само кошницата без помпата.п.с.а течния метал като стегне дали ще се разяжда от бензина? то е ясно че ще я свалям преди да я лепя с квото и да е и ще чакам да изветрее всичко и тогава да лепя.FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
-
На 1,6 регулатора там ли е? Не е ли като на 1,8 на рейката? И друго.... поксипола държи на нафта, но не и на бензин. Пробвал съм..... освен ако не съм попаднал на някое супер менте , ама не ми се вярва.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
а има ли начин да проверя какво е налягането за да го върна после в същото състояние. Нещо с ФЕС/МЕС или друга диагностика. Нямам маномерти да закачам за проба за това питам. Че развинта ли го веднъж да сменям гумички на дали ще успея да го регулирам както трябва.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
Коментар
-
Мерси за инфото, иначе до сега блъсках и не ще да излезе. Повдигах краищата с отверка, почуквах, удрях с чук и отверка отвсякъде и нищо. Ако някой от София има приспособление да свирка, ще съм много благодарен.За информация бръкнах с един кламер в този процеп който се вижда на снимката, че е черен и няма уплътнение най-отдолу, черното е мръсотия. Но при ударите с чука и отверката от това цилиндричното излизаше яко бензин, плискаше се навсякъде. Предполагам или нещо се е спукало вътре или уплътнение е здало багаша, но докато не успея да г оотворя няма да съм сигурен.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар