Ще споделя една "скрита" разлика между два набора автомобили, единия немски, другия например италиански.За представител на немския автомобил ще предложа прословутия Голф 3 (може и Пасат Б3 или Б4), а италианския нека да бъде например Фиат Брава. И двете да са примерно 1996 г.Разликата между тях е, че Голфа определено има по-здрава конструкция от Бравата - по-здрав скелет, по-здрави греди, по-яки ламарини, прагове и т.н.В това качество на Голфа съм се убедил лично. Катастрофирал съм с Голф 3, скочих от 5-метрова стена и колата се заби с предницата в дерето. Пораженията не бяха такива, каквито щяха бъдат при Бравата при подобен удар. Един приятел катастрофира с Пунто, забил се край пътя, но колата му беше доста смачкана. Никой не можеше да му повярва, че е карал с около 60 км/ч преди удара. Всеки казваше, че е бил поне с 80-90 км/ч.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коя марка автомобил НЕ бихте си купили никога?
Collapse
X
-
Никога не бих си купил фолксваген, ама никога. Да приемем, че съм един собственик на Фиат Браво 1999г. с 1.9 JTD 105 конски сили. Оглеждам се за нова кола, примерно 5 годишна. Намирам гоуф 6 и установявам, че ужасно шумния ручащ tdi двигател 1.9, с почти 10 години по-нов от моя е ЦЕЛИ 105 конски сили. Бравото има следните х-ки:Максимална скорост: 187 км/чУскорение от място до 100 км/ч: 10.4 с.Гоуфа:Максимална скорост: 187 км/чУскорение от място до 100 км/ч: 11.1 с.На феновете на немските кошници от тази тема, те си знаят кои са им пожелавам да се качат на поло 1.4тди 2004 година, след това на което и да е Пунто от тези години. Може би само ilko-gd ще ме разбере.1990 TEMPRA SX 1.4 Carb
Коментар
-
Слави тук не съм съгласен с теб. Брава е с 2,5 звезди на безопастност от 5. Пунто при краш тестовете е мега зле. Дори следващия пасат след 97 ( Ауди а 4 също) е толкова безопасен колкото и брава. Ако говорим вече за самото изпълнение на купето като изработка за покрития и т.н не мога да кажа нищо.Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
emzo написа:То е неуместно сравнение, но едно че е по-красиво, едно че е по-надежно возило.По-икономично. А и хората могат да се похвалят с до 170к.с. за дизел и до 270к.с. за бензин, а новото браво ?jtd105 официални данни - 73dB1,6 tdi 105 - 68dB1990 TEMPRA SX 1.4 Carb
Коментар
-
Темата яко се разми.... явно наистина за всички тук , колкото и неприятно да е да си го признаем , наистина ФВ е трън в очите. Гледам статистиката и виждам че Деу е също фаворит по най-непредпочитана марка. Деу/шевролет по мои наблюдения хич не е толкова зле ( да не кажа , че като фиат-дори мн добре за парите си).Имам допир и д ситроен, но малко хора знаят вероятно, че строен си е.... пежо или обратно, просто друга "кожа"След краха на ръждясалите опели в периоода 84-98, лично за мен опел е доста добра алтернатива. Астра Г е по-практична от Г4 ,а съответно Фокус е доста добър избор също.Предлагам на модераторите да открием тема- Дай да оплюем ФВ, то така или иначе повечето сме "сектанти" на Фиат , в което и няма нищо лошо де Италианските коли са всичко, но не и скучни!Подписа ми показва колко съм в "сектата"Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
Tempras написа:emzo написа:То е неуместно сравнение, но едно че е по-красиво, едно че е по-надежно возило.По-икономично. А и хората могат да се похвалят с до 170к.с. за дизел и до 270к.с. за бензин, а новото браво ?jtd105 официални данни - 73dB1,6 tdi 105 - 68dBF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Tempras написа:Никога не бих си купил фолксваген, ама никога. Да приемем, че съм един собственик на Фиат Браво 1999г. с 1.9 JTD 105 конски сили. Оглеждам се за нова кола, примерно 5 годишна. Намирам гоуф 6 и установявам, че ужасно шумния ручащ tdi двигател 1.9, с почти 10 години по-нов от моя е ЦЕЛИ 105 конски сили. Бравото има следните х-ки:Максимална скорост: 187 км/чУскорение от място до 100 км/ч: 10.4 с.Гоуфа:Максимална скорост: 187 км/чУскорение от място до 100 км/ч: 11.1 с.На феновете на немските кошници от тази тема, те си знаят кои са им пожелавам да се качат на поло 1.4тди 2004 година, след това на което и да е Пунто от тези години. Може би само ilko-gd ще ме разбере.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Всичко е много субективно, рядко има обосновани мнения.Имал съм 3 италиански коли - Застава, Ланча Бета 1.6 и Уно 1.3, имали са добри и лоши страни. От VAG съм имал Г-2 1.3 и сега Поло комби 1.6 74kw. Oсвен тях - френски, японски и съм карал и ремонтирал почти всичко, което се движи у нас. Не бих си купил отново италианка, производство до около 2005 г.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
BO написа:Tempras написа:Никога не бих си купил фолксваген, ама никога. Да приемем, че съм един собственик на Фиат Браво 1999г. с 1.9 JTD 105 конски сили. Оглеждам се за нова кола, примерно 5 годишна. Намирам гоуф 6 и установявам, че ужасно шумния ручащ tdi двигател 1.9, с почти 10 години по-нов от моя е ЦЕЛИ 105 конски сили. Бравото има следните х-ки:Максимална скорост: 187 км/чУскорение от място до 100 км/ч: 10.4 с.Гоуфа:Максимална скорост: 187 км/чУскорение от място до 100 км/ч: 11.1 с.На феновете на немските кошници от тази тема, те си знаят кои са им пожелавам да се качат на поло 1.4тди 2004 година, след това на което и да е Пунто от тези години. Може би само ilko-gd ще ме разбере.
Коментар
-
Airfan - че те Фиат кога за последно са присъствали в този клас? Преди 20 години със старата Крома? Ясно е на кои немски кочини прави конкуренти, а в повечето случай те са доста успешни. Щях да забравя, за мен пасати, туарези и всякакви други такива не са нищо повече от голям гоуф. И буквално са си такива. Иначе, вагин групата за мен тотално приключи преди няколко дни, когато видях една ибиза 1998г. която беше 1.6 75 к.с. Аз имам Москвич 1973г. (само 25г. по-стар) който е 1.5 75к.с.1990 TEMPRA SX 1.4 Carb
Коментар
-
Tempras написа:Airfan - че те Фиат кога за последно са присъствали в този клас? Преди 20 години със старата Крома? Ясно е на кои немски кочини прави конкуренти, а в повечето случай те са доста успешни. Щях да забравя, за мен пасати, туарези и всякакви други такива не са нищо повече от голям гоуф. И буквално са си такива. Иначе, вагин групата за мен тотално приключи преди няколко дни, когато видях една ибиза 1998г. която беше 1.6 75 к.с. Аз имам Москвич 1973г. (само 25г. по-стар) който е 1.5 75к.с.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Tempras написа:Airfan - че те Фиат кога за последно са присъствали в този клас? Преди 20 години със старата Крома? Ясно е на кои немски кочини прави конкуренти, а в повечето случай те са доста успешни. Щях да забравя, за мен пасати, туарези и всякакви други такива не са нищо повече от голям гоуф. И буквално са си такива. Иначе, вагин групата за мен тотално приключи преди няколко дни, когато видях една ибиза 1998г. която беше 1.6 75 к.с. Аз имам Москвич 1973г. (само 25г. по-стар) който е 1.5 75к.с.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар