аз за всяка дупка от камъче ходя до застрахователите, досега съм събрал сигурно 1000 лева, които някой ден ще вкарам в някой ремонт - според мен се разходи до там...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
New Bravo - впечатления, мнения, цени и коментари! - част 2
Collapse
Заключена тема
X
X
-
lyubohar написа:аз за всяка дупка от камъче ходя до застрахователите, досега съм събрал сигурно 1000 лева, които някой ден ще вкарам в някой ремонт - според мен се разходи до там...FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
BolgAryan написа:И аз имам греди, но афтърмаркет, защото нещо се доскръндзих за 150-те лв разлика с тези от АИ. Миналата година взех, уж висок клас, но после си ядох главата цяла зима. На външен вид не е особено голяма драма, прилично седят (при все че пак има леко усещане за "таралеж").Проблема дойде при по обилните снеговалежи и дъжда. Уплатненията на вратите не покриваха достатъчно добре планките на гредите и вътре си капеше вода. Другото нещо е, че като ги махнах пролетта, лакът по гредите на колата (където се държат гредите) беше леко набръчкан.Т.е. съвета ми е да не повтаряш моята грешка и при всяко положение да вземеш оригинални гредиFIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Булстрад са мизерници. Един приятел така се случи, че за 1 година имаше доста щети, удариха го отстрани във вратите и разни други щети през годината и за другата година му поискали +30% за каското "щото имал много щети". А отделно и за ремонтите е имал доста разправии със застрахователя и не е минало гладко.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Sev написа:ако при огледа си имал драскотини и са ги видяли - не са ти платили целия ремонтна мен точно Булстрад ми платиха ремонта от градушката, не съм дал и 1 лев от джоба сиза гредите - варианта е един и оригиналния номер е 71805706питай за негоаз ги взех за 260 от Ауто Италия, но преди 5 годиниFIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Консултации по общи въпроси
Здравейте колеги,Включвам се в темата за новото Браво като желаещ да притежава това бижу.Спрял съм се на 1.4 Т джет 120 к.с.Ако има някои,който кара такова на газ бих искал да разбера за разхода,возията,пъргавината и комфорта.Ще гледам да взема с оборудване Емоушън и искам да питам и за автоматичната скоростна кутия Дуалоджик.На снимките се вижда екранче долу до копчетата за управление на климатика-само за него ли е или има и други функции?Има ли старт- стоп система,всички ли имат отопление на предното стъкло,навигация?Какви размери джанти носи-15,16,17 или 16 и 17 цола.Предварително благодаря за отговорите ви.Стило 1.9 JTD 115 к.с.5 вр.2001 г.
Коментар
-
Нямаме тук такова на газПри нормално каране колата гори колкото атмосферен 90Т.е магистрално със 120 около 8-8.5 газВозията е стегната, леко твърдаКолата е пъргаваУправлението е супер комфортноДисплея е само за климатика/отоплениетоНавигацията не е серийнаОтопление на предното стъкло не се предлага изобщоДжантите са 16,17,18 цолови, серийните са 16Няма старт стоп при този мотор...трудно ще намериш Емоушън+робот на скоростите
Коментар
-
New Bravo
Мерси колега,Имах предвид чуждите сайтове за коли за това оборудване,а за автоматика не държа,но се предлага като допълнителна екстра,та ми беше интересно.Не съм карал по нов автоматик и не знам дали съвременните са много по-добри.А иначе тук има само едно такова 120 к.с. Динамик,но е жълто с лиценз за такси.Стило 1.9 JTD 115 к.с.5 вр.2001 г.
Коментар
-
Re: Консултации по общи въпроси
bobo50 написа:Здравейте колеги,Включвам се в темата за новото Браво като желаещ да притежава това бижу.Спрял съм се на 1.4 Т джет 120 к.с.Ако има някои,който кара такова на газ бих искал да разбера за разхода,возията,пъргавината и комфорта.Ще гледам да взема с оборудване Емоушън и искам да питам и за автоматичната скоростна кутия Дуалоджик.На снимките се вижда екранче долу до копчетата за управление на климатика-само за него ли е или има и други функции?Има ли старт- стоп система,всички ли имат отопление на предното стъкло,навигация?Какви размери джанти носи-15,16,17 или 16 и 17 цола.Предварително благодаря за отговорите ви.
Коментар
-
Re: Консултации по общи въпроси
alfageorgi написа:Моето е такова-1.4 Т-джет 120 к.с. , ръчна кутия 6 скорости , с газова Фобос с ОБД-2, монтирана след покупката -април 2013г..Караме го с жената /аз даже повече/ вече година и половина /над 15000км/ и съм изключително доволен.Разходът на газ никога ,нито на градско , нито на извънградско , дори при каране на висока скорост-140 -150 км/ч не надвишава 10/100 .Честно казано осезаемо влошаване на динамиката на газ не съм забелязал, даже си мисля ,че в турбо режима на газовата/има общо три-нормален , икономичен и турбо/ ,колата е по-динамична .Със сигурност на газ е по-тиха . Возията е бих казал по-скоро мека , особено с 16-те /зимните ми/, със 17-ки , гуми 225/45/17 /летните/ също е добре , но колата според мен не е особено стабилна на скорост и в завой , сравнявайки я с алфата ми /159-ка 1.9 ЖТД-М с 18-ки/. .За сметка на това Бравото е много по-маневрено и лесно управляемо в градски условия. На извънградско и на скорост волана ми е прекалено чувствителен и лек.Режимът "сити " не го включвам въобще ,защото и без него управлението е лесно и с един пръст , даже лекотата ме дразни .За мен електроусилвателя , за разлика от хидравликата прави усещането за връзката с пътя по-лоша и някак синтетична , няма го усещането за втвърдяване на волана при увеличаване на скоростта / което е силно отчетливо при алфата/, като поведението при управлението на двете коли е коренно различно , което е нормално имайки предвид габаритите и теглото им.Все пак мисля , че Бравото е чудесен избор за автомобил от този клас -лек , тих/с този мотор/ , маневрен и динамичен.Пожелавам ти да си намериш читав екземпляр и да си го караш с кеф.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар