Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

New Bravo - впечатления, мнения, цени и коментари! - част 2

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Sev написа:
    колата ми вчера "чукна" 66666 кмдосега повредите са изгорял нагревател на странично огледало и повреден регулатор на налягането на горивната помпаимам и случка за разказване, но това след някой друг ден
    Хм ти добре си я караш,оня ден беше на 65 и нещо
    Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
    Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
    Ventura garage

Коментар

Момчета. Смятам да взимам Браво 2 обаче се оглеждам за двигателите 1.6 16 V Мултиджет.Какво ще кажете ? Удобна ли е колата, возията, управлението ?Търся си практична кола за всеки ден. Карам около 70% градско и около 30 % извънградско. Харесвам дизелите на ФИАТ, а 1.6 Мултиджет ме плени с ниския си ( каталожен ) разход от 4.9 /100 км. градско и големиявъртящ момент 290 Нм постиган още в 1500 об/мин. Ако ме посъветвате и за някой бензинов ДВГ съм готов да чуя впечатленията ви. Благодаря предварително.
      A17DTС/S
      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ами вече пали - и я карам към колегата от Бургас - моята кола като нова возеше доста твърдосега явно окачването поомекна и вози съвсем приличноуправлението е прекрасно - волан, съединител, смяна на скоростив момента съм в Бургас и може да се видим, за да прецениш сам
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

здр колеги искам да ви попитам какво е болтовото разтояние на 16-ките.

Коментар

4х98

Коментар

И аз почнах да гледам новото браво само че от старата тема много трудно може да се извади инфо, просто е прекалено голяма. Може ли някой да напише тук нещо като съвети за бъдещи купувачи - на какво да обърнем внимание, разходи по поддръжка, сервизни интервали и т.н. Нещата, които най-много ме интересуват са:1. Разход на различните двигатели, бензин и дизел2. Предполагам на диагностика може да се видят "реалните" километри - до колко можем да вярваме на това показание.3. Гледам обявите в БГ, на почти всички коли волана изглежда като нов, а в autoscout24.it почти всички волани на коли около 120000 км са съдрани и олюпени. Някой има ли идея горе-долу на какви км започва да се люпи волана.4. Какви са нивата на оборудване и най-важните неща които включват. Аз имам някакъв спомен че са актив, динамик, емоушън и спорт като нарастват в този ред, но нямам идея в кое какво влиза.5. И 1.9 и 1.6 mjet-ите ли са с EDC16C39. На 1.6 mjet каква турбина се слага.6. За сервизния интервал на дизелите видях че е 120 000 км или 5 години, поправете ме ако бъркам.
              FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

в подписа ми има линк към една тема, там има разна систематизирана информация за колатаспоред ФИАТ сервизните интервали са доста сериознипо 30000 км за бензините и 1,9 дизелитеи 35000 км за 1,6 и 2,0 дизелаз лично моята кола я обслужвам на 10 000 или 15 000 км, според това как съм я ползвалсмяната на масло и филтри е на съвсем нормални цени, сравними примерно с Браво/Брава/Мареаединствено маслото е малко по-скъпо, но се намира и на цени под 10 лева литърасмяната на ремъци и ролки също; смяната им е на 4/5 години или 120000но има коли със скъсани ремъци на доста по-малко километри, така че не мисля че трябва да се рискувамоя ремък го смених на 4 години и половина и 60000 км (но колата ми е бензинова и ремъка подложен на много по-малко натоварване)разхода на гориво е разтегливо понятиеварира многонай-добре ще се ориентираш в spritmonitor.deно примерно 1,4 атмосферен и 1,4 турбо 120 карани по един начин, горят еднаквосъщо със сигурност най-икономичния двигател е 1,6 M-Jet като близо до него (като се включи и по-евтината поддръжка, но и по-голямата мощност) е 1,4 MultiAir, който обаче не е много разпространенкато се купува трябва да се има в предвид че волана може да е с балончета още на 3-тата годинамоя започна да се надува тогава, колата беше на 40 000 кмно не е обелен или нещо друго, в момента 2 години по-късно се задържа в това си положениеосновната причина е слънцето и липсата на поддръжка с подходящ препаратволана трябва да се върти супер лесно, с педалите и скоростите се манипулира също лесноколата трябва да вози доста стегнато, да не се люшка или нещо подобноколата ми е на 67 000, на 5 години - по педалите няма следи от износванепо тапицерията също, със съвсем малко изключение по ръба на шофьорската седалка от към врататазадната емблема е склонна към отлепянепонякога от предното окачване се чува нещо като ... скърцане, всъщност не точно скърцане - това също не е проблемколите трябва да имат кори по моторите, с изключение на 1,4 атмосферните и то само тези купени нови от БГ

Коментар

Що за двигател е тоз 1.6, едновалов ли е ?
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

може би става дума за новия 1,6 16в 105кс мултиджет

Коментар

Емо, 1.6 е 16 клапанов и с три версии на мощността - 90, 105 и 120 коня.
                      FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Ама при Браво,120 коньовия вариант е само с автомат
                        Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                        Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                        Ventura garage

Коментар

много добър мотор,с верига и т.н.

Коментар

Мъри, сигурен ли си, защото има няколко обяви за 1.6 120 коня с ръчни скорости ако може да им се вярва, а и гледам по ценова листа го има само с ръчни.
                            FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Mury написа:
                              Ама при Браво,120 коньовия вариант е само с автомат
                              Има и с ръчни скорости, 6 броя
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Някой с 1.9 150 коня ще напише ли какъв разход му дава, че четох нещо за 10-11 което е повече от абсурдно за мен.Гледах в spritmonitor но е трудно да се сравняват условията в чужбина и при нас.
                                FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Working...
                                X