Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

New Bravo - впечатления, мнения, цени и коментари! - част 2

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

lyubohar написа:
    Красавец !!! Моя Бравчо съм го пръснал целия , че ми се прецака лявата клапа-/смесителя топло студено/ на климатроника и реших да се правя на гинеколог.Е , няма такава тъпня , заради една шибана пластмаска за 3 лв.на моторчето управляващо клапата да разглобиш половината кола.Не знам дали някой го е правил упражнението , но ви съветвам ако ви се случи да си вземете хапчета за много силно главоболие.Аз лично по-голяма инженерна малоумщина не съм виждал-разглобява се и се сваля цялото табло -уреди , жабката и пасажерския еърбег . Воланът /неговия еърбег/ с електроусилвателя и кормилния прът също се демонтира , както и радиото , управлението на централната конзола и всички пластмаси на около скоростния лост до задните седалки.Изумен съм от "качеството" на някои детайли в тая сравнително нова кола.Ебати пластмасовите еднодневки!!!Добре , че не си продадох 159-та.

Коментар

На мен ми предстои това, но го отлагам защото не ми се занимава с разглобяване на таблото. По принцип зависи коя клапа ти е развалена, има и варианти, в които минаваш само с централната конзола и жабката - аз тях съм ги разглобявал вече два пъти и съм доста уверен Обаче още не съм убеден коя клапа ми е за смяна и като цяло ме мързи да се захващам А и климатикът работи като цяло, само от време на време прави номера, но аз и толкова го ползвам Иначе това е от най-честите дефекти в тоя модел, явно са много кекави тия разпределителни клапи.

Коментар

alfageorgi написа:
        lyubohar написа:
        Красавец !!! Моя Бравчо съм го пръснал целия , че ми се прецака лявата клапа-/смесителя топло студено/ на климатроника и реших да се правя на гинеколог.Е , няма такава тъпня , заради една шибана пластмаска за 3 лв.на моторчето управляващо клапата да разглобиш половината кола.Не знам дали някой го е правил упражнението , но ви съветвам ако ви се случи да си вземете хапчета за много силно главоболие.Аз лично по-голяма инженерна малоумщина не съм виждал-разглобява се и се сваля цялото табло -уреди , жабката и пасажерския еърбег . Воланът /неговия еърбег/ с електроусилвателя и кормилния прът също се демонтира , както и радиото , управлението на централната конзола и всички пластмаси на около скоростния лост до задните седалки.Изумен съм от "качеството" на някои детайли в тая сравнително нова кола.Ебати пластмасовите еднодневки!!!Добре , че не си продадох 159-та.
        Аз го правя без да свалям таблото,вече 4 са ми минали през ръцете,даже едното от тях 2 пъти.Кво да се прави скапани матряли като цяло.
        Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
        Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
        Ventura garage

Коментар

Аз го правя без да свалям таблото,вече 4 са ми минали през ръцете,даже едното от тях 2 пъти.Кво да се прави скапани матряли като цяло. [/quote]Е , това не мога да го повярвам .Говоря за лявата клапа задвижвана от най-долното от 4 -те моторчета от лявата страна на климатика -в дясно от краката на водача.За пасажерското съм сигурен ,че става и без таблото , но тия левите според мен е изключено да ги демонтираш , както казваш , освен ако не си Динамо!!!

Коментар

alfageorgi написа:
            Аз го правя без да свалям таблото,вече 4 са ми минали през ръцете,даже едното от тях 2 пъти.Кво да се прави скапани матряли като цяло.
            Е , това не мога да го повярвам .Говоря за лявата клапа задвижвана от най-долното от 4 -те моторчета от лявата страна на климатика -в дясно от краката на водача.За пасажерското съм сигурен ,че става и без таблото , но тия левите според мен е изключено да ги демонтираш , както казваш , освен ако не си Динамо!!! [/quote]Точно левите мотор,както казах правил съм ги 4 пъти.Важното е да проявиш повече техническа мисъл от инженерите конструирали тази кола.Ако не вярваш винаги мога да ти демонстрирам.
            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
            Ventura garage

Коментар

Съгласен съм с Мъри, по принцип много от нещата могат да се случат по доста по-кратък път от описания в eLearn Естествено с повече напън, "мамата" и риск да строшиш нещо. Например смених пластината, която покрива ръчната спирачка без да разглобявам средната конзола. По същия начин свалих airbag чипа с половината от стъпките, но с доста бъркане, налучкване и псуване Крушките за фаровете за мъгла ги сменям за 2 минути, в книжката пише, че се прави в сервиз - вдига се колата и т.н.

Коментар

alfageorgi написа:
                Е , това не мога да го повярвам .Говоря за лявата клапа задвижвана от най-долното от 4 -те моторчета от лявата страна на климатика -в дясно от краката на водача.За пасажерското съм сигурен ,че става и без таблото , но тия левите според мен е изключено да ги демонтираш , както казваш , освен ако не си Динамо!!! [/quote]Не ти ли направи впечатление,че има доста неща под таблото,които са напълно излишни ????
                Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                Ventura garage

Коментар

Абе , че има излишни неща има - черната пластмасова кора-вътрешната , най-отдолу до педала на газта дето прикрива достъпа до тръбите , радиатора на парното и до най-долното моторче освен за закрепване на кабелите по нея май за нищо друго не служи.Има и разни планки и други работи, които видима функция нямат.Аз лично обаче не обичам да "побългарявам" освен пробиването на една , две малки дупки в металната конструкция около отвора през който се вижда самото моторче и ми осигуриха лесен достъп с ключ 5.5 и удължение до трите винта с които е хванато то..Но това за евентуален бъдещ проблем за да не свалям цялата тази конструкция пак .Ако се прецака някое от горните моторчета обаче май няма избор.. В крайна сметка обаче свалих всичко -все пак са само 10 болта , климатроника се оголи целия .Огледах всички моторчета и механизми-колелца ,лостчета и т.н ,намазах ги с още грес, оправих проблемното /смених бялата пластмасова тъпня , която се беше скъсала, както и очаквах /и сглобих почти всичко .Останаха ми само корите от двете страни , тунела около скоростния лост , подлакътника и разни такива дреболии.Сега всичко работи и е о.к., но голямо псуване падна.Не остана неоправена ни една жена-роднина на инженерите от ФИАТ!!!

Коментар

Любо, ти ли си с лепенките

Коментар

alfageorgi написа:
                      Абе , че има излишни неща има - черната пластмасова кора-вътрешната , най-отдолу до педала на газта дето прикрива достъпа до тръбите , радиатора на парното и до най-долното моторче освен за закрепване на кабелите по нея май за нищо друго не служи.Има и разни планки и други работи, които видима функция нямат.Аз лично обаче не обичам да "побългарявам" освен пробиването на една , две малки дупки в металната конструкция около отвора през който се вижда самото моторче и ми осигуриха лесен достъп с ключ 5.5 и удължение до трите винта с които е хванато то..Но това за евентуален бъдещ проблем за да не свалям цялата тази конструкция пак .Ако се прецака някое от горните моторчета обаче май няма избор.. В крайна сметка обаче свалих всичко -все пак са само 10 болта , климатроника се оголи целия .Огледах всички моторчета и механизми-колелца ,лостчета и т.н ,намазах ги с още грес, оправих проблемното /смених бялата пластмасова тъпня , която се беше скъсала, както и очаквах /и сглобих почти всичко .Останаха ми само корите от двете страни , тунела около скоростния лост , подлакътника и разни такива дреболии.Сега всичко работи и е о.к., но голямо псуване падна.Не остана неоправена ни една жена-роднина на инженерите от ФИАТ!!!
                      Е да де,аз за това говоря,няколко технологични отвора,и всичко става без да се сваля таблото !!!
                      Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                      Ventura garage

Коментар

vital написа:
                        Любо, ти ли си с лепенките
                        мхм

Коментар

тарайката стана на 80000 кмникакви проблеми, освен онова с помпатавече съм сигурен , че тази кола не харесва нашенския бензинособено ако се застои малко повече в резервоара ...иначе и при мен има малък проблем с моторче или клапавидях грешката, ама не помня каква бешестига до крайна позиция и не спира, а нещо постоянно трака и цъкапускам го да духа към краката и млъква
                          2015 Renault Megane Expression GT
                          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

А дизелаците харесват ли нашенския дизел? Че скоро един познат с Х3 изръси 1500 пари за ремонт на дюзите, май бмв-та много не са по нашия дизел...
                            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

@alfageorgi, @MuryКак установявате със сигурност кое моторче е взело-дало преди да разглобите половината кола - само по грешката ли? На мен едната грешка винаги е Left Mix Motor, а втората се редува между:- Windscreen motorи- Air recirculation actuator

Коментар

spark написа:
                                А дизелаците харесват ли нашенския дизел? Че скоро един познат с Х3 изръси 1500 пари за ремонт на дюзите, май бмв-та много не са по нашия дизел...
                                При мен не харесва бензина и заради газтаПомпата го върти, топли го и той си губи свойствата бързоЗареждам пресен и заспива
                                2015 Renault Megane Expression GT
                                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Working...
                                X