Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тракане на повдигач-опасно ли е?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тракане на повдигач-опасно ли е?

Колата е Ситроен С4, но въпреки всичко да попитам тъй като въпроса ми е принципен.Колата е с масло с вискозитет според предписанието на производителя, марката само е друга(волф).Мотора работи сравнително добре , но като загрее се чува леко притракване на повдигач. Какво означава това и опасно ли е?Разхода на гориво е нормален, мощност си има ( като за 88-те си виртуални конски сили).
    Play Golf ,but not drive golf!!!
    Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
    C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Измерете налягането на маслото при по висока скорост и ще стане ясно.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

На теория може да изтрие гърбица на разпределителния вал и кой знае още колко глупости. На практика карам над 100к км с потропващ повдигач и нямам грижа. Е, при мен е само в диапазон от обороти и в зависимост от температурата на двг.
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Тук ще получиш отговори от общи познания по устройство на двигателя. За ситроен по-правилни мнения дали е опасно или не би получил в ситроен форума, струва ми се.

Коментар

В другия форум активността е значително по-ниска, струва ми се и компетентността също. За това питах тук.

Коментар

Alex_RT написа:
            В другия форум активността е значително по-ниска, струва ми се и компетентността също. За това питах тук.
            Супер за нас

Коментар

моите тракат всичките от 50 000 км. че и масло си погорява, но не се влошава. на 5-6 годишна кола, обаче, сигурно бих го оправил, поради съразмерността на инвестицията.
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

На студен мотор почти не се долавя или не се долавя.Тракането е само на топъл мотор и то само в ниски обороти и то не е винаги постоянно ами понякога ту спира, ту се появява през 1,2 секунди, ту пък се чува. Не е силно, дори когато колата е на газ почти не се долавя. Има ли как да се определи кой повдигач всъщност трака или се сменя всичко наред?

Коментар

По описанието, което даваш, тракането на повдигачи е вторичен ефект. Нямаш налягане на маслото на топъл двигател, а причините са много. Банков ти написа - премери налягането на маслото.
                  Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Благодаря на всички за отговорите ! Темата е за ключ!

Коментар

Напиши поне какъв бе проблема.
                      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Working...
                      X