Наскоро ми направи впечатление, че при включен климатик (Stilo 5вр 115 1.9JTD) разхода ми скача с около 1.5л - а до миналото лято наблюденията ми бяха за не повече от 0.5л повишение ... На какво би могла да се дължи тази разлика и с колко увеличават разхода ви вашите климатици?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
С колко вдига разхода климатика на 1.9JTD?
Collapse
X
-
Re: С колко вдига разхода климатика на 1.9JTD?
xaerial написа:Наскоро ми направи впечатление, че при включен климатик (Stilo 5вр 115 1.9JTD) разхода ми скача с около 1.5л - а до миналото лято наблюденията ми бяха за не повече от 0.5л повишение ... На какво би могла да се дължи тази разлика и с колко увеличават разхода ви вашите климатици?Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
-
wwalker написа:Кога последно си го пълнил?Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Фреона ми беше изфирясал миналата година и колега от форума ми го зареди с обяснението, че проблема е бил в едно уплътнение .... В началото на това лято отново нямах фреон, пак ходих да ми напълнят системата (този път на друго място) и обяснението беше, че същото онова уплътнение е сменено с неподходящо такова и затова е изтекъл газа .... В момента уж имам климатик, но какво количество газ има в системата - нямам представа
Коментар
-
Наскоро, колега от форума написа в друга тема, че по книжка дават увеличен разход с 20 %. Аз не съм проверявал в книжката, но пък и нямам причина да не вярвам на колегата.Явно трябва да си плащаме за удоволствието да ни е приятно хладно в купето.Аз не съм имал възможност до сега да засека с колко се вдига разхода. Когато успея, ще докладвам.М/у другото, знае ли някой колко фреон събира системата на Стило.Моя "майстор" напълни 520 gr.Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар