Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колата ми май прегря, моля за съвет.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Колата ми май прегря, моля за съвет.

    Добро утро на всички, вчера след като се набих в огромното задръстване на връщане от морето колата започна да вдига градуси. Стрелката стигна до 2-3 отделения преди, червената зона и лампичката на двигателя светна на таблото. Веднага изгасих и отбих. След като истина в движение нямаше проблем, но започва да вдига градуси щом я оставя да работи на място. Аз не разбирам кой знае колко много, но щом ме прибра от Бургас и двигателя работеше добре какъв може да е проблема? Лампичката на двигателя продължава да свети. Няколко дни преди това ми направи впечатление, че перката се върти трудно и шумно, все едно стържи. Мисля, че точно тя е проблема, не охлажда както трябва.Молбата ми е да ме посъветвате в какъв сервиз да отида и какви стъпки да предприема за отстраняване на проблемите. Сам няма да мога да я оправя, но поне да знам от какво може да е, защото калпавите майстори тук като нищо ще ми кажат да сменя двигателя, скоростната кутия, ходовата част и купето... Благодаря Ви предварително.С пожелание за хубав ден

    #2
    Смени си вентилатора. Наблюдавай 2-3 седмици антифриза и маслото да не ги смесва, ако си издухал гарнитурата, но щом не си я вкарал в червената зона вероятно нямаш проблем.
    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

    Коментар


      #3
      Карай я при Христо в Ямбол http://forum.fiat-bg.org ,тук всички "разбират" от Фиат.Модерирано
      MAREA WEEKEND 1.8 16V`98
      ex:R19 CHAMADE 1.7`92г.

      Коментар


        #4
        сигурно нямаш проблемивсе пак наблюдавай мотора известно времевентилатор може да се разглоби и сменят лагеритеаз така направих преди време и вече 4 години работи добре ремонтирният вентилатор
        Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

        Коментар


          #5
          Да вдигна малко темата. Днес си взех колата от сервиз, индикатора на таблото за двигателя е светил поради някакъв изгорял бушон, проблема е във вентилатора, пуска се когато му е кеф или с почукване при висока температура. И мисля някакво реле спомена "майстора".Само, че не са могли да ми намерят вентилатор 2-ра ръка, а нов ми казаха, че струвал от порядъка на 200 кинта, та въпроса ми е как да го ремонтирам или от кои модели фиат ще са еднакви с моята перка, че нямам никаква идея? И ако намеря 2-ра ръка как да разбера дали е читав? Мисля да следя в нета нещо на части и да вземам един вентилатор, защото така не може да се кара дълго. П.С. Колата е Пунто мк2 1.2 60 к.с. 8в.

          Коментар


            #6
            Моя вентилатор го ремонтираха. Имало един пластинки, които се огънат и се отваря. И от там може да се види какво му е вътре.
            Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

            Коментар

            Working...
            X