Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на волан на Punto mk2

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Смяна на волан на Punto mk2

    Здравейте колеги,въпросът е следния: Карам Пунто мк2 2001г. Колата е с волан от този тип:Изпадна ми и си купих от Ebay обаче кожен от този тип:Сега по същество: Каква е техниката на сваляне на оригиналния волан и след това поставянето на новия? Какви инструменти ще ми трябват? Евентуално някой да помогне, или пък къде евентуално бих могъл да закарам колата, да сменят волана, т.к. тази операция не съм я извършвал и шанса да прекарам нещо не е никак малък. Благодаря предварително!

    #2
    Елементарна е смяната, аз я направих с един приятел, който имаше подходящи инструменти. Зад волана има 3-ри болта, ако не се лъжа. След като ги отвиеш пада аербега, откачат се 2-ве жички и след това има голяма гайка която държи волана. Аз правих всичко на свален акумулатор за да не ми даде някаква грешка, би било добре и ти да го откачиш. Ако нямаш инструменти закарай я в който и да е сервиз. Смяната е не повече от 10-тина минути, а и не би трябвало да е по - скъпа от 10 лв.Поздрави

    Коментар


      #3
      Преди време смених волана със същия, като този от втората снимка, но не кожен. Смяната я направих във доверен сервиз, ако те интересуват координатите му ми пиши на лични, за да не стане като реклама на сервиза тук във форума.Поздрави!
      Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
      Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
      Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
      Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

      Търси се..

      Коментар

      Working...
      X