Само да добавя, че веднъж ми се случи да карам ~100 км с пробито гърне и такъв главобол имах после... Тея със спортните гърнете не искам да мисля какво им е.За бурканчетата не се бях сетил... Ама с памперси ще е по-гот :D
"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Зависи от спортното гърне, аз като минах на гърне с марка "Ремус" и главоболието отмина даже и на дълъг път , иначе не си чуваш мислите м/у 2500-4000 оборота, но това е на атмосферка, турбо колите са далеч по тихи.
Не съм само аз, да не говоря, че има хора, които карат с маркови гърнета нови закупени, които струват не малко пари, мойто е взето втора ръка на достъпна цена и съм доволен от избора, даже в момента има 2 малки дупки от които изпуска и звука е още по приятен за това и не съм го пипал, ей така да ми "мърка"
Правата тръба отпада засега, но егр ще се затапва и катализатора ще го изтърбуша и ще го ползвам като гърне.От тръбата се отказвам, защото ме е шубе да не избяга охлюва :D
Катализатора го режеш в двата края и го продаваш целия без да го дупчиш и прочие.Ще вземеш към 30-40-50 лв. с които ще платиш да ти сложат резонаторно (май така се казваше) гърне.ЕГР го затапвай, не е голяма философията там
"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Правата тръба отпада засега, но егр ще се затапва и катализатора ще го изтърбуша и ще го ползвам като гърне.От тръбата се отказвам, защото ме е шубе да не избяга охлюва :D
махай изцяло катализатора и на негово място парче тръба-шума си остава същия
Вече съм със запушен EGR и с изтърбушен катализатор. Катализатора си беше стабилно запушен, нишо не се виждаше през него.Ефект: за около 200 км изминати от интервенцията, колата дърпа една идея по-добре, разхода си остава сравнително висок.Ако я настъпя чат-пат изпушва бая, но мисля че ще е така докато изкарам всичките боклуци през ауспуха.
Коментар