Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Права тръба на Браво JTD 105

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Права тръба на Браво JTD 105

Изчетох една дузина теми тук, в алфа форума и всичко що намери чичко гугъл.Мненията варират от пренадуване на турбина, дебитомери, колата умалявала...или пък "т’ва е дизел - дали с гърнета, права тръба или нищо все тая".Ясно ми, че мощност от това няма да има без мапване. Като краен резултат искам малко по-плътен звук.Колата няма да се качва на писта или да става някакъв целенасочен проект.Та имам няколко въпроса:1. Ако махна катализатора на ГТП ще ми правят ли фасони? Защото последния път със старата кола ми направи впечатление, че доста са затегнали работите. А и преди 2 дни като ходих при gal76 ми каза, че е добре да си затапя EGR-a - с това може ли да имам премеждия на ГТП?2. Вярно ли че не мога да взема никакви пари на катализатора на този мотор?3. С права тръба без никакви гърнета, само с някакъв накрайник за визия - ще има ли лоши последствия за мотора?Изгледах и няколко клипчета на турбодизели, къде със спортни гърнета, къде само с права тръба - звука е наистина по-плътен, но след тези клипчета няма никаква информация - наред ли е колата, скапва ли се нещо.Ще съм благодарен, ако някой, който го е правил сподели мнение.Също така съм наясно, че звук като от бензинка няма как да извади.

проблеми на ГТП няма да имаш заради махнат катализатор и запушен ЕГР
    Bravo 1.9d 97г

Коментар

Благодаря за инфото колега.Някой може ли да ми каже дали наистина от катализатора на този мотор не мога да взема нищо, при отстраняването му?

Коментар

Bane написа:
        Благодаря за инфото колега.Някой може ли да ми каже дали наистина от катализатора на този мотор не мога да взема нищо, при отстраняването му?
        Повече от 30-40лв не очаквай ,а и трудно ще се намери кой да ти го вземе.. поне според мен
        FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Никой ли не го е правил това с правата тръба?

Коментар

Моля те, не го прави. Имаш ли идея как ще ручи?Има един такъв пред блока с едно БЕЕМДАБЪЛЮ и всеки път като минава ми идва да го замерям с камъни...Катализатора ок, махай го, няма да има последствия, ама всичките гърнета...
            "Без сърца, сме просто машини"
            Toyota Prius 1.5 Hybrid
            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

В рученето няма да има кой знае каква разлика.

Коментар

Ааа да със сигурност...
                Toyota Prius 1.5 Hybrid
                EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Bane написа:
                  В рученето няма да има кой знае каква разлика.
                  И един мармот завива шоколад

Коментар

Чувал съм че като махнеш катализатора може да прее**ш турбината
                    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

fuel injekcion написа:
                      Чувал съм че като махнеш катализатора може да прее**ш турбината
                      И аз много работи прочетох, но това не означава че знам какво ще стане - за това питам някой правил ли го е.

Коментар

пич,не си освинвай колата.катализатор може да махаш само ако е свършил и има симптоми затова,а ти в момента се чудиш как да си развалиш колата,а в същото време прочети колко не могат да си ги оправят

Коментар

Няма да се прецака турбината от свален катализатор конкретно на този мотор.Ако катализатора си е наред, не го махай. Ако искаш по-различен звук, смени само крайното гърне с някакво "спортно", но да знаеш, че много ги мразя такива :}
                          Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

На мястото на катализатора слагаш резонаторно гърне и сменяш само крайното гърне, както ти е казал колегата по горе.За изкупуване на катализатора звънни на тоя човек, по добра цена едва ли ще получиш 0897-951-555 - Коко
                            punto HGT

Коментар

M5kov написа:
                              Няма да се прецака турбината от свален катализатор конкретно на този мотор.Ако катализатора си е наред, не го махай. Ако искаш по-различен звук, смени само крайното гърне с някакво "спортно", но да знаеш, че много ги мразя такива :}
                              Само ще си развалиш комфорта при возене, нито ще стане по спортна нито ще разтовариш двигателя, дори напротив може да го скопиш с тая малка турбина. Мишо, ползвай бурканчета от пюре, особенно добре се получава ако са пълни Много е гадно някой да ти събуди детето което било с температура и едвам е заспало, само защото се прави на рейсър в квартала.
                              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                              X