Изчетох една дузина теми тук, в алфа форума и всичко що намери чичко гугъл.Мненията варират от пренадуване на турбина, дебитомери, колата умалявала...или пък "т’ва е дизел - дали с гърнета, права тръба или нищо все тая".Ясно ми, че мощност от това няма да има без мапване. Като краен резултат искам малко по-плътен звук.Колата няма да се качва на писта или да става някакъв целенасочен проект.Та имам няколко въпроса:1. Ако махна катализатора на ГТП ще ми правят ли фасони? Защото последния път със старата кола ми направи впечатление, че доста са затегнали работите. А и преди 2 дни като ходих при gal76 ми каза, че е добре да си затапя EGR-a - с това може ли да имам премеждия на ГТП?2. Вярно ли че не мога да взема никакви пари на катализатора на този мотор?3. С права тръба без никакви гърнета, само с някакъв накрайник за визия - ще има ли лоши последствия за мотора?Изгледах и няколко клипчета на турбодизели, къде със спортни гърнета, къде само с права тръба - звука е наистина по-плътен, но след тези клипчета няма никаква информация - наред ли е колата, скапва ли се нещо.Ще съм благодарен, ако някой, който го е правил сподели мнение.Също така съм наясно, че звук като от бензинка няма как да извади.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Права тръба на Браво JTD 105
Collapse
X
-
BaneЕтикети: –
-
Bane
Благодаря за инфото колега.Някой може ли да ми каже дали наистина от катализатора на този мотор не мога да взема нищо, при отстраняването му?
Коментар
-
Bane
-
Моля те, не го прави. Имаш ли идея как ще ручи?Има един такъв пред блока с едно БЕЕМДАБЪЛЮ и всеки път като минава ми идва да го замерям с камъни...Катализатора ок, махай го, няма да има последствия, ама всичките гърнета..."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Bane
-
Bane
fuel injekcion написа:Чувал съм че като махнеш катализатора може да прее**ш турбината
Коментар
-
Няма да се прецака турбината от свален катализатор конкретно на този мотор.Ако катализатора си е наред, не го махай. Ако искаш по-различен звук, смени само крайното гърне с някакво "спортно", но да знаеш, че много ги мразя такива :}"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
M5kov написа:Няма да се прецака турбината от свален катализатор конкретно на този мотор.Ако катализатора си е наред, не го махай. Ако искаш по-различен звук, смени само крайното гърне с някакво "спортно", но да знаеш, че много ги мразя такива :}Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар