Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на по друг автомобил (не Фиат), мнения и съвети?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Покупка на по друг автомобил (не Фиат), мнения и съвети?

Моля да бъда извнинен,ако не съм в правилния раздел.Колеги,смятам да махам Бравото,че деветмесечието тече и не чака.Повечето от вас знаят как е.Знам,че не е много коректно във форум на фиат да питам за друга марка,но ми се налага,тъй като съм се убедил,че тук има хора които разбират от автомобили,независимо били те фиат или други.Спрял съм се на тази http://www.cars.bg/c299474 (цената в мобилето е 4750лв).Ходих, гледах, карах.Имаше съвсем малко ръжда на задния десен подкалник(люспа около 1x1 см. Имаше и малко по един шев в коша около 3x1 см.Колата е докорана от Германия. Вратата ми се вижда пребоядисана.Тази ми направи впечатление заради цената.Другите варират от 3200лв до 4300лв а тази с 500 лв отгоре.Струва ли си според вас.Смятам да и слагам ГИ,ако купя бензин.Също така гледам и тези с 2.0ditd моторите 101к.с. Във вторник ще ходя да гледам и тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=3gyido Ако нещо ви прави впечатление,споделете.Гледам и Xsara Picasso,но засега не съм се спрял на някоя.[/url]

На 1вата мотора е Евро3, не 4.Иначе е сравнително читав и слаб, ама то и купето не е много тежко.Що не се напънеш малко за мазда 3 ?
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Оххх,как ми се иска,но не ми е по джоба.Мислил съм го,но няма как да се случи.Да кажем,че взема първата за 4500 сложа и ГИ(+1100лв)обслужване сигурно 350-400 лв.+ документи 500лв=Това са изцяло груби сметки и излиза на 6500лв.Ако взема Мазда 3 почвам от примерно 7000+документи+обслужване и ще издъхна.Иначе съм напълно съгласен с теб,че по добрия вариант, а и сигурно правилният е Мазда 3,но както се казва още ми миришат краката за такава кола.

Коментар

Mazda 6 исках да кажа примерно http://www.mobile.bg/11372938411802928
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Виж сега, малко съвети от човек с малко повече опит от тебМалкия вече е на 10м и се справям с бравото добре. Мисля че ще ми е по удобно да съм с 4 врати но и с две се справям. А и купето е доста по здраво, което не без значение. Тия дето ги гледаш багаж в тях няма да хванеш, лагажника им е колкото на бравото. А за багажа и Рено Магнум да си вземеш пак няма да ти стига мястото. Ако търсиш добра кола те съветвам да погледнеш Мареята на Андрей в раздел продава, доста по добра е това дето го гледаш по автокъщите по евтина е и мога дасе закълна че всеки спестен лев ще ти е от полза, дори е да имаш по големи възможности.Просто тия мазди не са подходящи ако ще се товарите както си трябва.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Колкото и смешно да ти звучи те съветвам преди покупката на колата да избереш детската количка и да си сигурен, че ще влезе вътре (това в случаите ако не е комби).В средния клас хечбеци 96-2004 г колите с най-голям багажник са брава с 380 литра и астра г с 400 литра, изводите ги прави сам,на мен лично лагуна 2 ми допада като за семейна кола а и цената и не е особено висока. Стило, 147, фИкус, 307 и С4, гоУф- всички са с багажници до около 350 литра.
            Play Golf ,but not drive golf!!!
            Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
            C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Тая Мазда от обявата в първия пост наистина ли има ръжда Много странно за кола от 2002. Моята е одраскана, огъната и чукната на няколко места, и никъде няма ръжда все още, а е и по-стара. Предполагам обяснението е, че колата е произведена в Европа, а не в Япония. Просто не вярвам японците да направят калпава галванизация или пък хич да не са правили :D
              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Тези Мазди са много добри, по едно време се заглеждах по такава, но за съжаление всички, които гледах, бяха от Австрия и Германия. Ръждата е проблем, а в Италия нещо не се карат много японки.Ако намериш такава без ръжда и на прилична цена, много ще те радва.
                Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

вземай дизел колега и само газзз

Коментар

Във Варна цените са по-високи и изборът е малък. Мазда 323 без ръжда още не съм виждал. Гледах преди месец дизел Mazda 323 DITD 2.0 16V 74kW 2003г на частно лице във Възраждане за 3500лв. и ме спря точно ръждата и тромавият двигател до 2500 оборота. Като мине тези обороти дърпа много добре.
                    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

И аз ще кажа че на Мазда проблема е в ръждата. Есента съм огледал поне 20 - на 6-ци и ни една не беше читава. Приятел кара Праймаси - вече няма вежди.............................. Вообще ще си имаш ръждиви проблеми с тия Мазди.За газифицирането! Много е важно! Ако все пак я вземеш и слагаш газ, то задължително проучи въпроса дали ГИ, който ще поставиш поддържа Мазда. Те имат една голяма особенност в управлението на дюзите, като промяната е обикновено на 80-90км/ч. Това трябва да го знае ГИ, иначе ще ти придърпва в тези моменти.
                      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Ха, достоен заместител на Хлопел
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Хлопел Вектра комби също е голям кораб: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=3hgqj5
                          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Защо не огледаш за опел мерива 1,7ЦДТИ. Мойто фиятче го смених за такава и съм много доволен.Карам я вече 4 месеца и ядове никакви.Всичко с докарването до Бургас и регистрация обслужване ми легна 6200лв,като в софия я закупих на 5500лвРазхода е перфектен(6,0/100 градско нафтица).а сега има гледам и по евтини вариянти.Колиците са доволно здрави.http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=3hjl7y
                            FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

Тая Мерива ако е със същата електроника и скорости като на Opel Astra H... нищо добро не те чака
                              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
                              X