Здравейте. Искам да ви попитам дали е позволено да си лепна фолио на задното стъкло. Заканил съм се да лепна фолио на задните странични и задното стъкло, но някой казват, че неможе, а други, че може... Та искам да ми кажете дали може да го лепна без да ми правят проблем полицайте или ще се заяждат... И има ли опаснот при свалянето или слагането на задните странични стъкла да се пукнат при отвиването или завиването на болтовете...Edit: Дадоха ми от тия неща дето се слагат в запалката и слагаш флашка в тях (незнам как се казваха) обаче незнам дали не ми трябва по - дълбока дупка на запалката, защото как го пипа и веднага се изключва и спира песните... Пробвах с две такива и с двете е така.. Дайте съвет, какво да правя...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мога ли да лепя фолио на задното стъкло?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Преди време четох една тема в друг форум, в която беше цитиран абзац от ЗДвП и много добре си спомням, че изрично беше забранено поставянето на щора на задното стъкло, но за фолио нищо не пишеше в закона, но мненията на повечето колеги бяха, че не е проблем затъмняването с фолио.За задните странични стъкла също не е проблем, но за предните е забранено.Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO
-
По въпроса за фолиото можеш.Ако щеш и да го боядисаш може, но при наличие на две странични огледала, то маи няма вече автомобил без тях де.По въпроса за фм трансмитерите навита и др. наи-добре си изкараи второ гнездо за тях,нашите просто са плитки.Ползвах такава от лада/по дълбоки са/ сложих я под пепелника и никви ядове с постоянен плюс.Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
Коментар
-
slav4o_p написа:Преди време четох една тема в друг форум, в която беше цитиран абзац от ЗДвП и много добре си спомням, че изрично беше забранено поставянето на щора на задното стъкло, но за фолио нищо не пишеше в закона, но мненията на повечето колеги бяха, че не е проблем затъмняването с фолио.За задните странични стъкла също не е проблем, но за предните е забранено.MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
Коментар
-
Мисля, че беше член 105 от ЗДП, който гласи така:Нямаш право да ограничваш видимоста на ПРЕДНИ странични стъкла и ПРЕДНО обзорно стъкло.За задните не пише че е забранено. Пише само,че имаш право да затъмниш задните стъкла само при наличие на две странични огледала, но и тук нищо не се споменава за задното.П.П. Аз карам със затъмнени задни стъкла на 5%, лента на предното стъкло и затъмнени предни стъкла на 50% от 4 години и никои не ми е правил проблем до сега, а са ме спирали и глобявали за какво ли не, но за стъклата никога.
Коментар
-
Ами нека проверим:Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
Коментар
-
Ето това е темата, която имах в предвид:http://www.autoclub-kz.net/viewtopic.php?f=22&t=28А това за щората (пердето) е от Правилника за прилагане на ЗДвП (Глава 2 - Изисквания към ППС, чл. 13)http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/C0ACA...6/0/PPZDvP.pdfВойната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO
Коментар
-
Забранено е да се затъмнява задното голямо стъкло при седаните. Задните странични може.При хечбек и комби моделите, задното стъкло се води 5-та врата и няма проблеми да се затъмни при налични огледала."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
M5kov написа:Забранено е да се затъмнява задното голямо стъкло при седаните. Задните странични може.При хечбек и комби моделите, задното стъкло се води 5-та врата и няма проблеми да се затъмни при налични огледала.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Тая тема се дъвче през 1 месец, в закона е ясно описано какво може, но само за страничните задни стъкла, за задното стъкло никъде не пише, че е забранено, тоест логично е като си го затъмниш куките да не могат нищо да ти направят, защото никъде не е описано, че е забранено.Карам със затъмнени странични и задно стъкло с възможно най тъмното фолио вече 4-та година и никой полицай не ми е правил проблем за фолиото Слагай си фолиото и не се притеснявай, вече за излизане в чужбина незнам как стои въпроса, предполагам всяка страна има писан закон за подобни интервенции по стъклата.punto HGT
Коментар
-
Тая тема се дъвче през 1 месец, в закона е ясно описано какво може, но само за страничните задни стъкла, за задното стъкло никъде не пише, че е забранено, тоест логично е като си го затъмниш куките да не могат нищо да ти направят, защото никъде не е описано, че е забранено.Карам със затъмнени странични и задно стъкло с възможно най тъмното фолио вече 4-та година и никой полицай не ми е правил проблем за фолиото Слагай си фолиото и не се притеснявай, вече за излизане в чужбина незнам как стои въпроса, предполагам всяка страна има писан закон за подобни интервенции по стъклата.punto HGT
Коментар
-
Пише, пише, ама трудно се разбира и тълкува:(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
О, той пак добре, че и двете му излизат на кирилица. Ами понякога второто е на "андроидица".Щом никъде не пише че е забранено нещо, то значи, че не е забранено и не могат да те глобят или да ти кажат "копче" за такова нещо. Докато не се появи текст, в който пише, че нямаш право да ограничаваш видимост през задното стъкло - всичко е разрешено.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар