Quietmadness написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Multipla BiPower - обороти/скорост на 5-та за Мултипла 1.6
Collapse
X
-
u_bo
-
Сетих се, че смених преди време 5-тата с 31/38, та да дам отзиви.Колата значително утихна при високите скорости, да си кажа честно направо мърка.Естествено "окуця" на 5-та, но пък Пловдив - София по магистралата си взима баирите. По този маршрут имам навъртяно няколко пъти. Проблема е ако паднете под 100 на баира. Оборотите са ниски и трябва да свалите на 4-та за да изпреварите тиквеника решил да изпревари ТИР-а пред него с 80 км/ч.По равното около Пловдив няма дертове. Минах Пловдив - Златоград и Пловдив - Велинград, не съм забелязал трудности. Общо взето по планинските пътища на местата където 5-тата влиза в употреба (не че са много ) за мен към момента е Ок.За разхода още немога да дам еднозначно мнение, че последните два месеца беше много мокро и на моменти карах на бензин. Някакъв тъп кабел или букса ми прави въртели като съм на метан и времето е вода до ушите. Все ми идва много гадно докато е мокро и студено да го търся, пък на хубвао време не се проявява.Засякох я само на метан (Пловдив - Златоград - Димитровград- Пловдив) + градско сумарно 510 км с едно зареждане. Като натрупам още подробности и се сетя ще пиша пак.MULTIPLA 286.77D.3.0
Коментар
-
Здравейте , колеги . От скоро и аз съм собственик на Фиат мултипла 1.6 16v cng . Изчетох темата за тази прословута къса скоростна кутия защото и моята ръмжи по магистралата , та питането ми е . Скоростна кутия от дизолава мултипла става ли , да я подменя цялата или да си търся и аз само пета предавка .
Коментар
-
Предавателното число на деференциала на бензин и на дизел е едно и също "3" разлика има само в предавателните числа на скоростите съответно бензин 1 скорост 3,91:1 , 2- Ра скорост 2,24:1 , 3-та скорост 1,52:1 , 4- та скорост 1,16:1 , 5- та скорост 0,95:1 ; дизел : 1-ва скорост 3,91:1 , 2-ра 2,24:1 , 3-та 1,44:1 , 4 - та 1,03:1 , 5-та 0,82:1 , разлика има само в 3-та 4-та и 5-та предавки . Питането ми беше дали ще стане скоростната кутия от дизел на бензин , дали има разлика в захващането , стартер или нещо друго което няма да.пасне
Коментар
-
emil22 написа: Преглед на мнениетоС 4100 оборота върви моята при 140 км/час
Коментар
-
Колега , щом толкова много пътуваш при това на дълго с висока скорост и то по магистрали не е лошо да се ориентираш към автомобил с V 6 мотор - тогава няма да го имаш този проблем . Иначе италианците са дали всичко което може на този автомобил / някой го наричат шеговито папамобил/ , но просто место за по-сериозен ДВГ няма . Има една зависимост м/у челно съпротивление и въртящ момент - там е разковничето , иначе кутии може да си играеш да сменяш колкото си искаш но не вярвам да постигнеш кой знае какво .koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар