Аз си карам с 95 на OMV и съм доволен , слагам съм и от техния 100 , но не усетих някаква разлика . На други бензиностанции не ходя отдавна .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво гориво да зареждаме и къде?
Collapse
X
-
iakudza написа:Ники то се знае,че "С две думи качествено гориво в България няма"! Но поне да изберем по-малката злина от двете нали?Хубаво е хората да си казват мнението-та нали за това е форума.Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
Fiat Bravo 1.4 120k.с.
Коментар
-
Това,че горивото е различно като качество в различните бензиностанции на една верига е факт!Както по-рано каза един колега-амбициите за забогатяване на някои са по-големи и за това мешат горивото въпреки фирмената политика и т.н.Ето например аз главно зареждам от Shell в Плевен,но тук в София колегите много се оплакват от тях!Живота и свободата си заслужава този,който всеки ден се бори за тях.
Обичам Родината,мразя държавата!
Коментар
-
Ивайло Стефанов Попов
iakudza написа:Благодаря ти колега за съвета.Наистина е добра идея за добавките да ти кажат конкретно за твоя двигател какви добавки да ползваш.Но за това дали си със или без турбо не е така(поне според тези които карат такива коли) и по-конкретно съм питал хората имащи JTD и те казват горе-долу следното:САМО качествено гориво,без компромиси!Моля те обоснови се малко по-подробно по горното си мнение.
Коментар
-
Не се хабете бе момчета и дизелът и бензинът си имат преимущества и недостатъци, тонове мастило са изписани!!Въпроса е, че в Европа повече от 50% карат дизелови автомобили и това неминуемо ще доведе до поскъпването му.... днес в пресата имаше прогноза, че в световен мащаб се увеличава потреблението на дизел,което би могло да доведе до дефицит на дизел и съответно до излищъци на бензин.Пазарът незабавно ще реагира!Естествено и в посока още по-голяма икономичнаст и по-високо КПД в модерните дизелови агрегати.Изборът не е само заради цената на горивата а и заради много други неща, които дизеловия агрегат предлага.Вижте, че дори на дизеловите "въшки" ПАНДА, ТОЙОТА ЯРИС,АЙГО,ПУНТО,РЕНО,ПЕЖО.. въртящите моменти, мощности, максимални скорости , ускорения от 0-100 са с по-високи стойности отколкото бензиновите им варианти... но ЕУФОРИЯТА ЩЕ Е КРАТКА с тези цени и данъци на горивата!Така, че не се хабете... българският избор е в бензина.. вече горивото на бедните!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Някой да дефинира какво значи "лош" дизел и "добър" дизел. Аз лично смятам (но не мисля да споря), че с по-скъпия дизел НЕ ми излиза по-скъпо за изминат километър... и поради тази причина ползвам по-качествен. Сипвал съм и "обикновен" дизел и смятам, че има известна разлика в поведението на колата (в негативна посока)...FIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
Ивайло Стефанов Попов
perlsite написа:Някой да дефинира какво значи "лош" дизел и "добър" дизел. Аз лично смятам (но не мисля да споря), че с по-скъпия дизел НЕ ми излиза по-скъпо за изминат километър... и поради тази причина ползвам по-качествен. Сипвал съм и "обикновен" дизел и смятам, че има известна разлика в поведението на колата (в негативна посока)...
Коментар
-
Искам да попитам колегите които сипват на Лукойл дали правят разлика между бензиностанция Лукойл и Лукойл-Петрол? Има съществена разлика в горивата, но във визията нещата са почити еднакви. Аз от 3 месеца съм на газ. Сипвам главно от Лукойл-Петрол, защото ми е най-близо. Иначе зареждам и на ОМВ и Лукойл. На други ме е страх, защото не знам какво е качеството. Разлика от трите фирми не намирам. Като изключим цената винаги на Лукойл е с 2-3 ст. по-ниска.
Коментар
-
Ами Ивайло разбира се ще ти отговаря.Аз собствена кола нямам!Сиромах човек съм ,но за това пък когато мога и баща ми гледа на другата страна взимам неговата кола-кога за кеф кога за работа.Та той има Brava 1.6 16v ’99 на около 82-83хил.км реални -доста се поизръси според мен за нея.Ама имал-дал.Мисълта ми е че колицата понавървява все още :D и се зарежда основно в Shell,той така иска и дава парите.Оплаквания от горивото им НИКАКВИ,Бравата си върви без проблеми.А ти каква машина караш?Ааа между другото аз съм се наточил на Bravo 1.9 JTD,но за сега изчаквам(и събирам пари) да видя как ще стоят нещата с мита,евро стандарта и т.н.Засега твърдо съм решил да е дизел-а пред 1.6 16V-вия двигател.Все пак е комън реил,а за тях само суперлативи чувам Yellow_Flash_Colorz_PDT_45 Но все пак има време още.Живота и свободата си заслужава този,който всеки ден се бори за тях.
Обичам Родината,мразя държавата!
Коментар
-
Ивайло Стефанов Попов
iakudza написа:Ами Ивайло разбира се ще ти отговаря.Аз собствена кола нямам!Сиромах човек съм ,но за това пък когато мога и баща ми гледа на другата страна взимам неговата кола-кога за кеф кога за работа.Та той има Brava 1.6 16v ’99 на около 82-83хил.км реални -доста се поизръси според мен за нея.Ама имал-дал.Мисълта ми е че колицата понавървява все още :D и се зарежда основно в Shell,той така иска и дава парите.Оплаквания от горивото им НИКАКВИ,Бравата си върви без проблеми.А ти каква машина караш?Ааа между другото аз съм се наточил на Bravo 1.9 JTD,но за сега изчаквам(и събирам пари) да видя как ще стоят нещата с мита,евро стандарта и т.н.Засега твърдо съм решил да е дизел-а пред 1.6 16V-вия двигател.Все пак е комън реил,а за тях само суперлативи чувам Yellow_Flash_Colorz_PDT_45 Но все пак има време още.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар