аз пък съм доволен от Шелслужебните също перкат само с Шел - колите са купени нови и се карат само с такова горивообщо с Шел сме минали сигурно 150 - 200 000 км общоникакви проблемизареждаме ги с 95, 95 V-Power, V-Power Dieselа това за миенето на стъклото - скоро един младеж на ЛукОйл се ослушваше за бакшиши като остана с празни ръце, даже се опита да ми каже нещонаправо ме изумивсе едно бях с F430, а не с Брава-та :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво гориво да зареждаме и къде?
Collapse
X
-
iakudza написа:Аууу много лоши неща чувам за този Alpine Дизел,защо така?Бях останал с впечатление,че поне той е добърВ него ми беше надеждата за по-"мека" зима
SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Аз пък зареждам според случаяКогато си карам в града сипвам предимно 92 от ОМВ, че нали бил с някакъв заместител на оловото, специално за по-стари коли, апък и по-евтин
Някой път си сипвам и 95 От Лукойл, ама каточели от него ми се вдига разхода-незнам може и да си внушавам. Ако тръгна някъде на по-дълъг път сипвам от V-power-a на Шел. че нали с добавки за прочистване на горивото
В крайна сметка съществена разлиак не виждам при никой от бензините
Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
Fiat Bravo 1.4 120k.с.
Коментар
-
Ивайло Стефанов Попов
Re: Какво гориво да зареждаме и къде?
iakudza написа:Винаги има оплаквания от некачествено гориво!И съответно такова което ни кара да почувстваме колата "доволна".Това не е РЕКЛАМАНека всеки каже личните си впечатления-за доброто на колите ни и нашите нерви!Хубаво е да се отвори дума и за добавките,които е добре да се използват през различните сезони и за различните двигатели(имам предвид различните модели,не само дизел и бензин). Ако админите решат да преместят темата в друг раздел,за да може да е достъпна за всички.
Коментар
-
Благодаря ти колега за съвета.Наистина е добра идея за добавките да ти кажат конкретно за твоя двигател какви добавки да ползваш.Но за това дали си със или без турбо не е така(поне според тези които карат такива коли) и по-конкретно съм питал хората имащи JTD и те казват горе-долу следното:САМО качествено гориво,без компромиси!Моля те обоснови се малко по-подробно по горното си мнение.Живота и свободата си заслужава този,който всеки ден се бори за тях.
Обичам Родината,мразя държавата!
Коментар
-
Nikcho написа:С две думи качествено гориво в България нямяТази тема по принцип е много банална и е обсъждана безброй пъти. Аз обаче имам какво да споделя и затова се включвам.От години зареждам дизел на ОМВ, и то не алпииски. Не ми е замръзвал никога, не слагам добавки освен малко масло и колата си върви както очаквам.Какво друго човек да иска от една нафта? Да мирише на маргаритки?
А, забравих, и пали, но това си е повече до кола отколкото до гориво.Напоследък обаче в много форуми чета доста добри неща за горивата на ЕКО и реших да пробвам.Налях един цял резервоар от почти празен - нали тест ще правим.Без масло но едва ли това променя нещата
С чиста съвест мога да твърдя че разлика във работата на мотора или мощноста няма.Не мисля да продължавам с експериментите и продължавам да инвестирам в ОМВ.И да има разлика, аз не я виждам. Предвид това че не симпатизирам на гърците (смекчена версия на изказването), остават като вариант само при "голяма нужда"
За горивата на другите вериги нямам впечатления, обаче моя тест ми показа че няма осезаема разлика в горните 2 компании.Така че избора на бензиностанции, пардон, нафтостанции за мен се свежда не до това дали едни гориво е по-добро от другото а до съвсем други субективни фактори.
I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Алпин дизел е добър според мен. Аз пък нямам вяра на тия добавки. Миналата зима не съм имал никакво замръзване, а не съм се спрял да обикалям. Аз засега го го препоръчвам, но кофтито е, че вече стотинките не са 10, а са 12-13. Иначе, Nino, послушахте за Еко-то и зареждах два пъти за 20 лева. Вчера заредих пак за 20 лв от ОМВ Спринт и определено имам разлика. Може да пуши, но колата си е по-пъргава. Старта с дизел на Еко и на ОМВ е различен, в полза на ОМВ.
Коментар
-
Re: Какво гориво да зареждаме и къде?
fiat_love написа:Горивата са обсъждани много. Потърси с търсачката.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар