Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво гориво да зареждаме и къде?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

аз пък съм доволен от Шелслужебните също перкат само с Шел - колите са купени нови и се карат само с такова горивообщо с Шел сме минали сигурно 150 - 200 000 км общоникакви проблемизареждаме ги с 95, 95 V-Power, V-Power Dieselа това за миенето на стъклото - скоро един младеж на ЛукОйл се ослушваше за бакшиши като остана с празни ръце, даже се опита да ми каже нещонаправо ме изумивсе едно бях с F430, а не с Брава-та :D
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev написа:
      а това за миенето на стъклото - скоро един младеж на ЛукОйл се ослушваше за бакшиши като остана с празни ръце, даже се опита да ми каже нещонаправо ме изумивсе едно бях с F430, а не с Брава-та :D
      Пожелавам ти скоро да си с F430 и безинджията да те увиква

Коментар

doofiat написа:
        Пожелавам ти скоро да си с F430 и безинджията да те увиква
        ха данообещавам ви на всички по 1 кръгче :D засега обаче си оставам с моделчето от Шел
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Аууу много лоши неща чувам за този Alpine Дизел,защо така?Бях останал с впечатление,че поне той е добър В него ми беше надеждата за по-"мека" зима
          Живота и свободата си заслужава този,който всеки ден се бори за тях.
          Обичам Родината,мразя държавата!

Коментар

iakudza написа:
            Аууу много лоши неща чувам за този Alpine Дизел,защо така?Бях останал с впечатление,че поне той е добър В него ми беше надеждата за по-"мека" зима
            Не, не е толкова лош както го описват колегите, просто не си заслужава в никакъв случай 10-те стотинки повече!
            SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Зареждам 95 на Петрол и то на определени бензиностанции, а на другите не ходя.Също знам например на бензиностанция Петрол в Дряново скоро й смениха резервоарите за гориво. Когато сипа от там и колата направо хвърчи и винаги там пълня догоре
              Audi 1.8S златен талон

Коментар

Аз пък зареждам според случая Когато си карам в града сипвам предимно 92 от ОМВ, че нали бил с някакъв заместител на оловото, специално за по-стари коли, апък и по-евтин Някой път си сипвам и 95 От Лукойл, ама каточели от него ми се вдига разхода-незнам може и да си внушавам. Ако тръгна някъде на по-дълъг път сипвам от V-power-a на Шел. че нали с добавки за прочистване на горивото В крайна сметка съществена разлиак не виждам при никой от бензините
                Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
                Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
                Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

Re: Какво гориво да зареждаме и къде?

iakudza написа:
                  Винаги има оплаквания от некачествено гориво!И съответно такова което ни кара да почувстваме колата "доволна".Това не е РЕКЛАМА Нека всеки каже личните си впечатления-за доброто на колите ни и нашите нерви!Хубаво е да се отвори дума и за добавките,които е добре да се използват през различните сезони и за различните двигатели(имам предвид различните модели,не само дизел и бензин). Ако админите решат да преместят темата в друг раздел,за да може да е достъпна за всички.
                  Виж сега колега какво ще ти кажа понеже виждам, че си нов във форума. Ако караш на газ няма какво да обсъждаме по темата. Ако си на дизел взимаш от обикновения и това е ако си на бензин А - 95 по висок клас от това не ти и трябва особено ако караш Фиатка. Без значение с Турбо ли си или не и на бензин или дизел, а за газ повече е излишно да говорим камоли за метан. Не е необходимо да слагаш по високо октанова число от 95 при бензина нито пък от по - скъпия дизел, защото е безмислено да се дават толкова много пари като състоянието на двигателя и с по - скъпите горива е почти същото като с по евтините, защото това са разредени горива пълни с добавки и други там мръсотии, които се правят в България по точно се бъркат в България, а идват от Турция е някои и от Русия както се говори за Лукойл, обаче не са те най - напред и аз не знам защо. За бензиностанции ти препоръчвам тези на Шел, ОМВ и Лукойл това е. А за добавките в горивото през зимата и лятото, които се продават по магазините е най - добре да идеш на квалифициран сервиз там където ти сменят маслото например да ти видят колата с какъв двигател e и за какви добавки е подходящ зимата и лятото, защото все пак има двигатели, на които само им сипваш гориво и нищо повече не се нуждаят от никакви добавки. И на всеки 7000 - 8000 километра сменяш моторното масло и това е.

Коментар

Благодаря ти колега за съвета.Наистина е добра идея за добавките да ти кажат конкретно за твоя двигател какви добавки да ползваш.Но за това дали си със или без турбо не е така(поне според тези които карат такива коли) и по-конкретно съм питал хората имащи JTD и те казват горе-долу следното:САМО качествено гориво,без компромиси!Моля те обоснови се малко по-подробно по горното си мнение.
                    Живота и свободата си заслужава този,който всеки ден се бори за тях.
                    Обичам Родината,мразя държавата!

Коментар

С две думи качествено гориво в България нямя
                      Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
                      Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
                      Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

Nikcho написа:
                        С две думи качествено гориво в България нямя
                        Айде сега, да не си началник на лаборатория? Тази тема по принцип е много банална и е обсъждана безброй пъти. Аз обаче имам какво да споделя и затова се включвам.От години зареждам дизел на ОМВ, и то не алпииски. Не ми е замръзвал никога, не слагам добавки освен малко масло и колата си върви както очаквам.Какво друго човек да иска от една нафта? Да мирише на маргаритки? А, забравих, и пали, но това си е повече до кола отколкото до гориво.Напоследък обаче в много форуми чета доста добри неща за горивата на ЕКО и реших да пробвам.Налях един цял резервоар от почти празен - нали тест ще правим.Без масло но едва ли това променя нещата С чиста съвест мога да твърдя че разлика във работата на мотора или мощноста няма.Не мисля да продължавам с експериментите и продължавам да инвестирам в ОМВ.И да има разлика, аз не я виждам. Предвид това че не симпатизирам на гърците (смекчена версия на изказването), остават като вариант само при "голяма нужда" За горивата на другите вериги нямам впечатления, обаче моя тест ми показа че няма осезаема разлика в горните 2 компании.Така че избора на бензиностанции, пардон, нафтостанции за мен се свежда не до това дали едни гориво е по-добро от другото а до съвсем други субективни фактори.
                        I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Алпин дизел е добър според мен. Аз пък нямам вяра на тия добавки. Миналата зима не съм имал никакво замръзване, а не съм се спрял да обикалям. Аз засега го го препоръчвам, но кофтито е, че вече стотинките не са 10, а са 12-13. Иначе, Nino, послушахте за Еко-то и зареждах два пъти за 20 лева. Вчера заредих пак за 20 лв от ОМВ Спринт и определено имам разлика. Може да пуши, но колата си е по-пъргава. Старта с дизел на Еко и на ОМВ е различен, в полза на ОМВ.

Коментар

Re: Какво гориво да зареждаме и къде?

fiat_love написа:
                            Горивата са обсъждани много. Потърси с търсачката.
                            Аз не мога да разбера защо все се намира някой, който посочва, че дадена тема вече съществува. Какво като съществува ? По тази логика е по-добре само да четем старите мнения и да не пускаме нови теми. Ами сега се е сетил човека за темата - пуска я. Ако site admin-a има нещо против повтарящи се теми, в смисъл че заемат дисково пространство или нещо друго, това е вече друг въпрос.А иначе по темата - зареждам 95 само в Лукойл, по-рядко в Шел и OMV. Отвреме навреме зареждам и Шел V-Power, но не виждам никаква разлика в сравнение с обикновения 95. Моят фиат най-много обича бензина на Лукойл
                            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Само от ЛУКОИЛ сипвам и е 95!Много рядко пълня от други бензиностанции
                              FIAT Punto ELX 1.2 75

Коментар

Аз лично

аз лично карам 95 и съм най-доволен от OMV и ЕКО.Като зареждам от SHEL колата не може дса върви толкова добре
                                FIAT - TIPO 2.0i.е

Коментар

Working...
                                X