Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тресене на автомобила при скорост между 90 и 100 км/ч

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблемът се реши само след смяната на вътрешното каре - трипод което купих 50лв. Ново и 20лв труд. Чашата не беше износена което ме успокои, защото за нова полуоска ми искаха 280лв.стария трипод имаше луфт 2см. и като го избихме от шлиците му се разхвърчаха лагерчетата.не мисля че от моргите ще намериш нещо по читаво.По пътя на логиката първо се разбиват тези 3 лагера на самото каре и ако не го усетиш навреме започва да блъска по чашата и прави един ръб и после дори да сложиш ново каре луфта в чашата си остава защото тя вече е разбита.Кажи на майстора си че не е прав!Само чаша не се продава като артикул.
    Fiat Stilo 1.9JTD Multiwagon 115кс 2004г.

Коментар

Да си довърша темата...Първо искам да благодаря на колегите, които изказаха мнение и по-специално на тези, които заложиха на вътрешно дясно каре... Искам да попитам колегата Stefanelo нещо свързано с горния му пост: там си написал "По пътя на логиката първо се разбиват тези 3 лагера на самото каре и ако не го усетиш навреме започва да блъска по чашата и прави един ръб и после дори да сложиш ново каре луфта в чашата си остава защото тя вече е разбита." Въпроса ми е как го усещаш навреме че е тръгнало вътрешното каре? По какви признаци?Другото което искам да допълня е че при мен нещата отидоха до смяна на чашка - когато свалихме старата, очевидно си имаше вдлъбнатина от износването. На трипода му нямаше нищо между другото... (като идея - не знам дали ще работи, ама може да се пробва, оставихме старата чашка, ако след време се налага да се сменя лявата).За да опровергая повечето магазини и колегата Stefanelo - успяхме да намерим само чашка нова... наистина с доста ходене по мъките, от магазин в Сливен (само чашката ми излезе наполовина колкото цяла полуоска между другото - не казвам че е доста изгодно, ама какво да се прави)...Та за сега - след набързо изпробване на колата извън града, няма тресене и мисля че проблема е решен...Като последно - ако някой може да даде идея как да се усети, че тръгва вътрешно каре, моля да сподели!

Коментар

Усеща се точно по тези вибрации.При мен го усетих при подаване на газ след около 120км/ч и на горе, колата започва да тресе отпред. При отпускане на педала на газта(колата е на скорост) тресенето пак остава.При изключване от скорост(по инерция)няма тресене.След което не обърнах голямо внимание и след няколко месеца каране предимно градско при което на ниска скорост не се усеща излязох извън града и проблема стана по голям.Започна да се усеща при 90км после при 60км и едва се прибрах,като карах колкото мога по инерция защото тогава нямаше вибрации.При вдигане на колата на подемник а не на канал веднага се видя голям луфт и тракане в дясната полуоска към вътрешното каре.При свалянето и се оказа че в маншона няма грес а не беше скъсан и карето беше останало сухо и луфта в лагерчетата беше голям.По чашата нямаше ръбове.
        Fiat Stilo 1.9JTD Multiwagon 115кс 2004г.

Коментар

Разбрах, и при мен вибрациите бяха признака, само че вече беше късно за чашата... Пак си имал късмет че си се разминал само с трипода. Благодаря ти за помощта!

Коментар

Working...
          X