Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моторче за празен ход!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Моторче за празен ход!

    Колеги,Почвам отначало. Вчера сложих газовата уредба. Настроихме я, доволен съм от момчетата, изглежда знаят какво правят.ДИнамиката на колата на газ е същата, а мотора се е затишил чудно.ОБАЧЕ! Стигаме до обачето.Преди време имах странен проблем - двигателя гаснеше когато е топъл и го изключа от предавка. Понякога, рядко и само топъл. После проблема някак си отмря но аз така и не разбрах от какво беше.Обаче на ГАЗ , след като загрее колата, проблема се появява отново с доста по-голяма сила. Към проблема се прибавя и факта че след като загасне по този начин се пали много трудно. Сигурно заради неизгорялата газ в колекторите набогатява сместа и пали труднейшо, преди само на бензин, врът и пали, сега не става толкоз лесно.Понеже очевидно не е проблема в помпата и налягането на бензина, или инжекторите, остава да е стъпковото моторче.Та днеска сутринта се пробвах да го отвия и да го проверя. И тука срещам голяма трудност. Сплавта на тия болтчета не знам каква е, но много лесно се размазват, те се развиват с нещо като звездовидна отвертка Т-27 или 25. Та това нема развиване.Ако някои има идея как да стане по лесно свалянето на това моторче и проверката ще съм му много благодарен. Двигателя е 835С2.000
    Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp

    #2
    Моето съм го свалял много пъти....Лесно е ако имаш инструмент....Болтчетата са с еврейска звезда не обикновенна...Макар,че като го свалиш едва ли ще разбереш нещо....По-скоро намери някое друго,със сигурност работещо и го сложи да пробваш как ще се държи тогава.
    Fiat Tipo 1.6i.e,159A3.046

    Коментар


      #3
      Да ви доразкажа какво се получи.С един колега, криво ляво откачихме моторчето.Заради картерната вентилация, сигурно, по него имаше зверски нагар полепнал.Духахме, бърсахме и го изчистихме. Включихме към куплунга и при даване на контакт, то автоматично застава в някакво положение. Вижда се как свободно се движи напред назад.Интересното е че когато изключиш от контакт, след около 10 секунди то се изпъва напред самостоятелно. После като дадеш на контакт пак си се дръпва. За тези които не са го виждали, преставлява една пишка, която с движението си назад напред затваря или отваря едно отворче и според мене има значение на работата на автоматичния смукач.После го поставихме на мястото му и го завихме.Стигаме до ОБАЧЕТО. При запалване на колата на бензин оборотите на празен ход се стабилизират на около 1100 и не искат да падат по надолу, като се включи на газ се вдигат още а после пак се стабилизират на около 1100.Та сега вече казуса стана как да си оправя оборотите?За работата на газ се появи една интересна идея - да се обърне маркуча за всмукване на въздух назад в коша на двигателя. Това при мене лесно се реализира защото имам една подвижна снадка между фунията която е на предната решетка и самия филтър.След малко излизам да презастраховам бричката и ако имам наблюдения за поведението ще ви споделя.Специални благодарности на Дамянов!
      Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp

      Коментар


        #4
        това с обръщането на маркуча назад се прави за да не ти гасне при пускане по инерция когато си на газ. задължително го направи. колкото до моторчето то е капсуловано и само можеш да го понапръскаш с шпрей.
        TEMPRA 2.0 i.e. SW Suite 159A6046

        Коментар


          #5
          Значи, въртях суках, не става работата.Както и да е, оборотите се нормализираха. Ходих до Копривщица през уикенда, колата върви бясно на газ. Аз "по инерция" никога не я карам, винаги ми е на скорост, особено междуградско ...Като я пробвах дали ще загасне по пътя естествено не иска да загасне, заковава 850 оборота и все едно нищо не се е случило ...И тъкмо когато решавам че се е "отпушила работата", стигаме до София и на второто, третото изключване от скорост се оцъклят червените лампи.Утре ще ходя при газаджиите да видим какво ще дорегулират и ще стискам палци.
          Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp

          Коментар

          Working...
          X