Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос- пробка до дифа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос- пробка до дифа

Имам въпрос колеги за пунтото от подписа.На скоростната кутия имам пробка долу дето е за източване на маслото.Обаче отзад до мястото където излизат полуоските има още една. Тя за какво е?Диференциала не е ли с общо мазане с скоростите?И като за послдно- какво масло да налея на скоростите? Ако може и марка да препоръчате.
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Re: Въпрос- пробка до дифа

infineon написа:
    Имам въпрос колеги за пунтото от подписа.На скоростната кутия имам пробка долу дето е за източване на маслото.Обаче отзад до мястото където излизат полуоските има още една. Тя за какво е?Диференциала не е ли с общо мазане с скоростите?И като за послдно- какво масло да налея на скоростите? Ако може и марка да препоръчате.
    тази пробка (ако е тази дето си мисля) е само болче което държи червяка за километража
    Шофирай разумно, на пътя не си сам.
    Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
    Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
    Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Маслото е 75W/80 синтетика...За справка в Аутодатата/всеки магазин за авточасти ползва тази програма...Колкото до пробките - пише че са две - една на ск. кутия и втора на диференциала. За по-сигурно провери какво пише в аутодатата...

Коментар

Hristo Dimov написа:
        Маслото е 75W/80 синтетика...За справка в Аутодатата/всеки магазин за авточасти ползва тази програма...Колкото до пробките - пише че са две - една на ск. кутия и втора на диференциала. За по-сигурно провери какво пише в аутодатата...
        Е да де въпроса ми беше за какво служи тази на диференциала?Като сменям маслото на скоростите трябва ли да я отвия. Дифа с отделно масло ли е?В аутодатата нищо не пише за неяТапа за червяка със сигурност не е, пробка си е.
        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
        FIAT БРАВО 1.2 16v
        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Щом си гледал аутодатата, там пише за 2лт. масло... а за диференциала типа е dexron ІІІ...в случай, че развиеш и двете пробки. Не съм съвсем сигурен, но на някой модели френски коли, ск. кутия и диференциала са с общо мазане. За Фиат - не знам! А защо искаш да го сменяш? Маслото в ск. кутия е предвидено за дълга експлоатация! И ако няма ремонт по тези възли, смяна не се налага!Все пак консултирай се и с някой майстор!

Коментар

Едната - долната е за източване на маслото, другата ако е на по-високо ниво е за наливане и проверка на нивото.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
              Едната - долната е за източване на маслото, другата ако е на по-високо ниво е за наливане и проверка на нивото.
              и аз така мисля

Коментар

Working...
              X