Здравейте ,дойде време да сменим полото на жената и си е харесала Пунто 1,3 м джет мисля че е 3 ,с големите фарове но тези коленца са ми непознати.За 1,3 м джет съм чувал много добри отзиви,но си мисля че по добър вариант е 1,2 или 1,4 (особено) с газ.Какъв разход дават,става дума за 1,3 мджет 1,2 1,2 16 в и 1,4 и като обслужване как са?Какво трябва да гледам,разбрах вече че ел усилвателя прави проблеми,други проблемни възли,какви ключове трябва да има?Гледам има доста с автоматични скорости и доколкото разбрах били обикновени кутии с роботизирано управление,как да разбера дали е такава и евентуално проблеми очакват ли се ?За климатика така и не разбрах климатик ли е или климатроник,там някаква тънкост има ли?За диагностика какъв кабел трябва?Мареята я гледам с една самоделка но на пунто няма да стане.Предварително благодаря на всички отзовали се
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвети за покупка на Пунто 3
Collapse
X
-
Re: Съвети за покупка на Пунто 3
янко написа:Гледам има доста с автоматични скорости и доколкото разбрах били обикновени кутии с роботизирано управление, как да разбера дали е такава и евентуално проблеми очакват ли се? За климатика така и не разбрах климатик ли е или климатроник, там някаква тънкост има ли? За диагностика какъв кабел трябва?Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"
Търси се..
-
към автора на темата-прекрасен мотор,корав,непретенциозен ,лесен за поддръжка,евтин като обслужване,ако случиш и на запазен екземпляр,още по-добре.за сравнение с 1,2 и 1,4 въобще не може и дума да става,покарай мултиджета и ще говорим-по-бързо набира и по-малко гори.извън града стига до 3,6 л
Коментар
-
А на градско как е,тая кола ще се кара само градско.За дълго мареата че е по удобна ,по голяма и излиза по икономична,пада на 7,5.Със маховика и демпферната шайба как е?Има много противоречиви мнения,едни казват че няма проблеми с тях,други че се трошели лесно,четох че можело маховика да се смени с такъв от бензинов мотор.Демпфера все ще го видя някак си ,но маховика как се проверява ,колата сигурно няма да е регистрирана и няма да мога да я пробвам на път.Днес се каня да си поръчам кабел но се чудя ваг ком или елм,елма го гледам и усб и блутут.Кой ще препоръчате да става и за мареата и за пунто?Лаптопа ми е с уиндос 7,ако има значениеFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
-
Точно така трябват ти и двата кабела, защото само с един ще си малко ограничен. Спомням си преди време, когато имах Пунто 2, че с ELM327 можех да чета ECU и Power steering, но Airbag и ABS - не. Купувах си специално VAG-COM кабел с превключвател, за да изчистя грешките на еърбега.1990 TEMPRA SX 1.4 Carb
Коментар
-
Tempras написа:Точно така трябват ти и двата кабела, защото само с един ще си малко ограничен. Спомням си преди време, когато имах Пунто 2, че с ELM327 можех да чета ECU и Power steering, но Airbag и ABS - не. Купувах си специално VAG-COM кабел с превключвател, за да изчистя грешките на еърбега.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
При този разход мултиджета ми се вижда изгоден и на мен. Не се занимаваш с газови, и без това багажника е малък, а разхода лв/100км е горе-долу същия. 1.9JTD при MKII си беше прее.авка от всякъде. 7.5/100 градско x 2.60 = 19.50лв/100км. 1.2 16V ако гори 10 газ, това са няма и 12лв/100км градско. Така че, правете си сметката при избора на двигател внимателно. Аз като изчислих за 4 години колко пари са изхарчени за нафта, и колко по-малко е могло да се изхарчат за газ се хванах за главата.1990 TEMPRA SX 1.4 Carb
Коментар
-
И аз това смятам.Все ми се струва че за градско е по добре газ.На дълго на газ е по тънко,но е по интересно на градско че тая кола ще е само из града.Четох за разхода на бензиновите най различни работи,от 8 до 12 и кое е вярно не се знае.Ако гори 4,5-5 нафта бива но нагоре си е по добре бензинFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
-
янко написа:Днес обиколих автосалоните под владиславово и намерих само 1 пунто ,беше 1,3мджет но мотора май беше скаран с купето щото подскачаше и искаше да избяга.Май ще се налага да ходя из вътрешноста.Какви ключове трябва да искам,има ли червен ключ като мареята?Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар