Добър ден.Отново аз, с моите проблеми, които ми се струват, че нямат край. Колата е Браво ХГТ. Като карам и от 1500 като започна да ускорявам започва да свети лампичката за ръчната. Ту гасва, ту свети. Като е на място със запален двигател - не свети. Когато не е на скорост пак не свети. Само при ускорени. На квко се дължи това? Да не би жилото/кожуха на ръчната някъде да се е заклещил или да не се плъзка както трябва? Моля за помощ и съвети!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Присветва лампичката за ръчната - РЕШЕНО
Collapse
Заключена тема
X
X
-
dobrujanetza написа:Или износени предни накладки.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
А да не правя нова тема, тази индикация за износени накладки, знам че действа посредством жичка в накладката на предна лява гума, като се изтърка до жичката дава маса и светка лампата на таблото, въпросът ми е дали може да се разчита на тази система за смяна на 4-те накладки, или не бива да чакаме да светне и тогава да сменяме накладките, питам защото то както взех Стилото не съм сменял накладки около 40 000 км, и като сменях гумите гумаджията вика че скоро трябва ги сменям, та дали мога изчакам да светне лампата или не си заслужава риска, да си надера и спирачните дискове и да стане смяна и на накладки и на дискове??
Коментар
-
Ами аз не бих разчитал на тая система, много често се случва кабелчето да се извади и ти си чай да ти светне. Измерете им дебелината и ги огледайте в какво състояни са, и все пак 40х.км. не са малко за накладки.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
Коментар
-
Не трябва да се разчита на това, че има датчик на защото той има контакт само с една от 4-те плочки. Може тя да се е запазила, а да се изтърка друга вместо нея. Затова - само визуална инспекция на всичките.По темата - мнението ми съвпада с това на S_BANKOV. Нивото пада когато накладките се износват. Показва, че наближава време за смяна, но не е точна индикация. Индикацията за износени накладки е жълта и е кръг с пунктирани скоби. За ниско ниво на течността/задействана ръчна спирачка - е червена с удивителен знак.
Коментар
-
Тъй като гледам освен накладки който са явно наложително не е лошо да погледнете и дисковете, бая ръбче има на тях Датчика се слага на предно ляво колео защото на теория тая накладка най бързо се износва.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар