Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Светеща жълта лампа на таблото на Пунто?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Светеща жълта лампа на таблото на Пунто?

Здравейте. Вчера забелязах, че на таблото светна една жълта лампичка във формата на крушка с удивителен в нея.. Някой знае ли, защо светна тази крушка и как да я оправя?

Дай повече информация за колата, не сме врачки. Какъв е мотора- бензин дизел, мощност. Напиши и дали светенето на лампата влияе на поведението на колата при работа.
    Play Golf ,but not drive golf!!!
    Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
    C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Alex_RT написа:
      Дай повече информация за колата, не сме врачки. Какъв е мотора- бензин дизел, мощност. Напиши и дали светенето на лампата влияе на поведението на колата при работа.
      Да извинявам се. Значи колата е Фият Пунто 2002 година. Двигатела е бензинов 1.2 А след светването на лампата, нямам никакви проблеми, но просто незнам защо свети и за това питам.

Коментар

Провери като за начало дали всички лампи работят. Ако са здрави провери всички фасунги и и т.н. Основно огледай фарове, стопве и мигачи, можеш да правиш проверката по метода на изключването. Ако и след тези неща проблема остане си провери масата на колата, ако там всичко е наред се ориентирай към проблем в таблото.
        Play Golf ,but not drive golf!!!
        Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
        C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Alex_RT написа:
          Провери като за начало дали всички лампи работят. Ако са здрави провери всички фасунги и и т.н. Основно огледай фарове, стопве и мигачи, можеш да правиш проверката по метода на изключването. Ако и след тези неща проблема остане си провери масата на колата, ако там всичко е наред се ориентирай към проблем в таблото.
          Тази лапма е само за светлините отзад. Провери и осветлението на номера.

Коментар

Свети и без да има изгоряла крушка, знам го от опит. От време на време спира.
            1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Последно при мен като светна за постоянно и бях закачил компа за диагностика ми беше записала грешка на стопа за мъгла, след като изстрихме грешката лампичката угасна.Както казаха по-нагоре колегите първо си провери дали всичко по фарове, стопове, мигачи, заден номер и т.н. крушки ти работи, след това ако има още проблем пробвай да я закачиш на диагностика, в краен случай препоръчвам да се разглобява каквото и да било преди да се разбере от къде идва проблема
              punto HGT

Коментар

Колега провери клемите на стоповете дали правят добър контакт. Номер 2 причина ако си сменял крушки наскоро и не са същите ватове е нормално да дава грешки понеже не може да изравни ватовете за консумация. Номер 3 ако си сложил светодиодни крушки на габарити или монтирал ксенон - решение е да сложиш товар на веригата-съпротивление, или да сложиш още една крушка да свети някъде. Надявам се да съм полезен!
                Punto MK2 1.2 8V

Коментар

Ами всичко ми е наред... Ходих до един майстор и той каза, че е от лан сондата и трябвало с повече газ да я карам и го направих и крушката угасна. Благодаря Ви колеги за съветите!

Коментар

ЕВАЛА!!! Това е велик майстор!!! Добре, че не лекар! Утре като ти светне пак, последвай съветите на колегите, ама тоя път по-сериозно и не ходи повече при този майстор никога, по какъвто и да е повод, и вземи го напиши кой е и къде е, та да не се подведе някой и да иде при него.

Коментар

Колега, я снимай лампата, имам едни съмнения че колегите се врътнаха още горе с описанието на лампичката.
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Май верно говорим за различни неща, ако наистина майстора при, който си ходил е прав, иначе ел. инсталацията на колата и тази лампа, която свети на таблото няма нищо общо с ламбда сондата
                        punto HGT

Коментар

кола

Ето тук пише http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=69855
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Точно тази лампа е... Но без да пипам нищо тя си изгасна сама...

Коментар

slider6 написа:
                              Точно тази лампа е... Но без да пипам нищо тя си изгасна сама...
                              Значи тогава не ходи повече при този ’майстор’ както каза Оги и чакай да светне пак

Коментар

Working...
                              X