Здравейте. Вчера забелязах, че на таблото светна една жълта лампичка във формата на крушка с удивителен в нея.. Някой знае ли, защо светна тази крушка и как да я оправя?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Светеща жълта лампа на таблото на Пунто?
Collapse
X
-
Alex_RT написа:Дай повече информация за колата, не сме врачки. Какъв е мотора- бензин дизел, мощност. Напиши и дали светенето на лампата влияе на поведението на колата при работа.
Коментар
-
Провери като за начало дали всички лампи работят. Ако са здрави провери всички фасунги и и т.н. Основно огледай фарове, стопве и мигачи, можеш да правиш проверката по метода на изключването. Ако и след тези неща проблема остане си провери масата на колата, ако там всичко е наред се ориентирай към проблем в таблото.Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
Alex_RT написа:Провери като за начало дали всички лампи работят. Ако са здрави провери всички фасунги и и т.н. Основно огледай фарове, стопве и мигачи, можеш да правиш проверката по метода на изключването. Ако и след тези неща проблема остане си провери масата на колата, ако там всичко е наред се ориентирай към проблем в таблото.
Коментар
-
Последно при мен като светна за постоянно и бях закачил компа за диагностика ми беше записала грешка на стопа за мъгла, след като изстрихме грешката лампичката угасна.Както казаха по-нагоре колегите първо си провери дали всичко по фарове, стопове, мигачи, заден номер и т.н. крушки ти работи, след това ако има още проблем пробвай да я закачиш на диагностика, в краен случай препоръчвам да се разглобява каквото и да било преди да се разбере от къде идва проблемаpunto HGT
Коментар
-
Колега провери клемите на стоповете дали правят добър контакт. Номер 2 причина ако си сменял крушки наскоро и не са същите ватове е нормално да дава грешки понеже не може да изравни ватовете за консумация. Номер 3 ако си сложил светодиодни крушки на габарити или монтирал ксенон - решение е да сложиш товар на веригата-съпротивление, или да сложиш още една крушка да свети някъде. Надявам се да съм полезен!Punto MK2 1.2 8V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар