Airfan написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Само аз ли правя толкова разходи?
Collapse
X
-
-
Позволявам си да се намеся, понеже работата ми е свързане с изключително много пътувания ~40000-45000 годишно. Та по този повод и аз преди време взех да се замислям за разходите и за избора на автомобил... След един разговор със счетоводителя той ми даде проста формула за рентабилността на един автомобил - а тя е функция от стойността на придобиване, разходите до момента отнесени към изминатите километри. Или цената+разходите/изминатите километри, като колкото повече полученото число клони към 0, толкова по-добре. Всяка година си правя тази равносметка и като изключа разхода на гориво, съм повече от доволен - при мен числото е 0,12, което е повече от добро представяне, като след добавяне на разхода на гориво става 0.30 (лева на километър).Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
todorakiggg написа:Airfan написа:BO написа:Airfan написа:Аз лично гледам да не си правя сметка колко евтино е да се кара втора ръка кола, защото не е евтино, а гледам дали мога да си позволя нова - така времето и нервите, които ще си образувам с поредния носач Фаст или съединител Валео ще го прекарам със семейството, приятелите или с нещо по-приятно от това да вися в сервиза или да се разправям с продавачи в магазини.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:За пример - средата на януари месец колата беше за профилактика на климатика - сваляне на компресор, смяна на масло, ремък, допълване с фреон, тест на цялата инсталация.Нека сега тези от вас, които казвате, че си поддържате колите сте си обслужвали климатика януари месец, за да видим проверките до къде ви се простират.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Няма кола дето не се чупи. Искаш ли колата ти е да е в перфектно състояние даваш пари. Аз годишно с бравото минавам около 20хил к.м .. ремонти правя през няколко месеца.От началото на годината съм сменил:-Съединител Sachs - 430лв,-Задни амортисЬори Монро Рефлекс-130лв,-Предни дискове и накладки Брембо - 150лвМиналата година оправих предницата срещу 400лв, а преди това бях сменил външните карета че бяха издали багажа но не помня колко дадох..Окачване и консумативи са си това :D Общо взето поддръжката на колата струва 600-800лв годишно при мен..Браво 1.9JTD 105кс.. Имам приятели с Гоуфове, Бмв-та те не правят окачвания ама ремонтите им даже излизат по-скъпо..... така че Фиат не е чак толкова лоша кола (((:
Коментар
-
kristiyan.dimitrov написа:Няма кола дето не се чупи. Искаш ли колата ти е да е в перфектно състояние даваш пари. Аз годишно с бравото минавам около 20хил к.м .. ремонти правя през няколко месеца.От началото на годината съм сменил:-Съединител Sachs - 430лв,-Задни амортисЬори Монро Рефлекс-130лв,-Предни дискове и накладки Брембо - 150лвМиналата година оправих предницата срещу 400лв, а преди това бях сменил външните карета че бяха издали багажа но не помня колко дадох..Окачване и консумативи са си това :D Общо взето поддръжката на колата струва 600-800лв годишно при мен..Браво 1.9JTD 105кс.. Имам приятели с Гоуфове, Бмв-та те не правят окачвания ама ремонтите им даже излизат по-скъпо..... така че Фиат не е чак толкова лоша кола (((:Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
alvanovo написа:kristiyan.dimitrov написа:Няма кола дето не се чупи. Искаш ли колата ти е да е в перфектно състояние даваш пари. Аз годишно с бравото минавам около 20хил к.м .. ремонти правя през няколко месеца.От началото на годината съм сменил:-Съединител Sachs - 430лв,-Задни амортисЬори Монро Рефлекс-130лв,-Предни дискове и накладки Брембо - 150лвМиналата година оправих предницата срещу 400лв, а преди това бях сменил външните карета че бяха издали багажа но не помня колко дадох..Окачване и консумативи са си това :D Общо взето поддръжката на колата струва 600-800лв годишно при мен..Браво 1.9JTD 105кс.. Имам приятели с Гоуфове, Бмв-та те не правят окачвания ама ремонтите им даже излизат по-скъпо..... така че Фиат не е чак толкова лоша кола (((:Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
eh4ev07 написа:nsn написа:......за голф- 2,3,4 трудно ще разбиеш нещо по предницата,за разлика от фиатаFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
-
nsn написа:за голф- 2,3,4 трудно ще разбиеш нещо по предницата,за разлика от фиатаpunto HGT
Коментар
-
янко написа:eh4ev07 написа:nsn написа:......за голф- 2,3,4 трудно ще разбиеш нещо по предницата,за разлика от фиатаBravo 1.9d 97г
Коментар
-
Тъста ми има легендата голф 2.Аз му го правя, така че съм запознат. В сравнение с мен прави 3 пъти по-често окачване спрямо километри. Но аз карам извънградско по прилични пътища, а той по дупки и основно градско.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар