Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиксатор (обтегач) за врата - Браво/Брава/Мареа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Един от колегите по горе каза че го е направил с електрожена , но ако не става при някой от вас мисля че със заварка "под Аргон" трябва да стане като ново .Ако на някои му се занимава в БАН на четвърти километър в София има майстор който прави такива заварки.П.П.- ако ви интересува ще питам за точни координати. Лично на мен ми беше правил един нож(тип кама дет други ми казаха че е абсурд стана като нова)
    Fiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
    Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC

Коментар

И на мен шоферската ми врата си виси свободно. Бройте и мен.
      Fiat Bravo 1.9 JTD / Fiat Bravo II 2.0 Multijet
      www.fiat-bg.org/forum

Коментар

При мен това е счупено. Казаха ми, че не може да се завари или няма да издържи дълго.Ходих и при Италианеца но там нямаше само такова, има цяла врата. http://trace.data.bg/door%20fixator.jpgп.с. Хубаво, че сте променили заглавието.
        Ex Fiat 126P
        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
        Alfa Romeo 147 1.6 TS
        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

А тези, които са го сваляли ще споделят ли дали се разтапицира вратата за да се извади? Май няма как да стане без да се сваля кората. Преди малко ходих до колата и погледнах...
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
            А тези, които са го сваляли ще споделят ли дали се разтапицира вратата за да се извади? Май няма как да стане без да се сваля кората. Преди малко ходих до колата и погледнах...
            Цък, не става без сваляне на кората, ама тя се сваля лесно, после се маха частично найлона, сваля се говорителя и тогава получаваш достъп до фиксатора...
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
              Цък, не става без сваляне на кората, ама тя се сваля лесно, после се маха частично найлона, сваля се говорителя и тогава получаваш достъп до фиксатора...
              Ясно, мерси!

Коментар

И да не забравите така и така сваляте кората посмажете малко елементите на ел.стъклото и бравата в тяхна полза е,а и във ваша.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Чудя се защо трябва да правите поръчки и да чакате сума ти време,след като Торнадо ви е показал пътя вече Половин час/макс/ за разглобяване на вратата,отиваш в първия сервиз,намираш заварчика и готово.Ако няма телоподаващо,става и с електрожен явно.Повтаря се резбата и след още половин час /със бирата/ вратата е наред.И не забравяйте периодически да проверявате дали са затегнати болтовете,държащи фиксатора,явно от там идва работата.
                  Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Точно от рахлабени болтове става белята.А дали телоподаващо или електрожен няма значение.

Коментар

Това е при вашия случай, а при моя ?
                      Ex Fiat 126P
                      Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                      Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS
                      Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

lu40 написа:
                        Чудя се защо трябва да правите поръчки и да чакате сума ти време,след като Торнадо ви е показал пътя вече Половин час/макс/ за разглобяване на вратата,отиваш в първия сервиз,намираш заварчика и готово.Ако няма телоподаващо,става и с електрожен явно.Повтаря се резбата и след още половин час /със бирата/ вратата е наред.И не забравяйте периодически да проверявате дали са затегнати болтовете,държащи фиксатора,явно от там идва работата.
                        Моя фиксатор си стои в багажника завит в една хартия, ама не само му е скъсно едното ухо, но другот е силно изкривено и също тръгнало. Като се замисля - предпочитем нов, който едва ли ще струва повече от 20-30 кинта и да забравя, отколкото да го правя, да се къса и само да си играя на сглоби-разглоби на кората. После ще се чудя що ми тропа кората...Молба към hit-ko (то ще му пусна и едно ЛС) - помагай за тези фиксатори...Чакай да му звънна по телефона......Говорих току що с Христо - каза че ще провери дали може да се достави като отделна част от Италия и ще каже...

Коментар

Yavor написа:
                          ...Говорих току що с Христо - каза че ще провери дали може да се достави като отделна част от Италия и ще каже...
                          Ако стане, ще е супер!

Коментар

Ремонтирахте ли ги тези фиксатори как са.

Коментар

Моя го смених около месец след като сме коментирали с нов от хит-ко (20+ лева беше) и сега съм като нов Само дето законтрянето за купето се прави по принцип с някакъв специален нит или нещо подобно, но аз нямах и съм сложил 6мм болтче с шайби и гайка, ама на втората степен щтрака здраво, все едно няко е хвърлил пиратка. Като сменя болта няколко дни е добре, после му премазва резбата и пак почва. Сега се сетих - я да ида до крепежните елементи да видя няма ли да измисля нещо...

Коментар

Ако говориш за кухия нит,който хваща обтегача за купето,търси го по магазините за авточасти.Няколко лева беше.Или да ти го свалят в някоя морга.
                                Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Working...
                                X