Здравейте пичовеТрябва да си купувам кола, тъй като вече съм за II-ри курс, и ми е необходима моя собствена кола. Гледах ги в мобилето, гледах ги и не ми харесват други коли, освен италианските. Приятели ме съветваха да си взема голф или някой опел, ама как като не ми харесват, как да караш нещо и да му се любуваш, като не го харесваш, нито готин интериор, нито екстериор... пък и по-гадна кола от VW голф НЯМА!! (да ме прощават голф-аджиите ама си е така)Количките които ми хващат по-така окото са:Fiat Bravo някоя 99-00 год.Fiat Stilo двувратоFiat Punto Mk2Alfa Romeo 147Bravo-то е доказана колица, най-евтино ще ми излезе, но е старичка вече..Stilo-то е много злобно, но слушам много дефектирали.Пунтото съм се возил много в такова и е добре, малко таблото ми е странно, но не е болежка.Като алфата ми харесва най-много и ги трепи всички други, които гледах.Та така, наумил съм си да е дизелче, че много добри отзиви чувам за италианският дизел.Интересува ме също ако ще е стилото или алфата, какви са цените за данъка за 115,105, и май има някакъв 99 коня, който най-много ще ми е на оферта май.- Колите като подръжка как са? Там ролки, шарнири, ремъци, носачи, изобщо ходова част, и консумативите по мотора, на каква цена вървят?- Чупят ли се много, особено алфата и стилото?(ако въпросите са ми глупави, искам да кажа че тва ще ми е първата кола!)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
помощ в избора на кола
Collapse
X
-
Въпросите са ти с относителни отговори.Аз карам Мареа. Ремонти правя разбира се, защото не мога да търпя нещо да ми притраква или присвирва. Мисля, че отначало докато я въведеш в ред ще имаш разходи - по окачване и мотор. След това пак, но по-малки.Все пак се приготви за едни 100лв месечно за поддържка. Ако свикнеш с този разход всичко по-малко ще ти се вижда добре.След много чудения и умувания за колите и разходите по тях стигнах до извода, че нито една кола не е виновна за ревонтите си, трябва да се изкарват повече пари, това е.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
-
Здравей колега Ботев! От всичките коли, които си харесал и изредил като за редови студент 2-ри курс най-подходящо ми се вижда Пунто МК2 или Браво.Данъците можеш да си изчислиш и сам- пишеш данъчен калулатор в чичко Гугъл и действаш. Всяка кола над 100к.с. е с данък над 100лв(варира според региона на регистрация). От изброените коли мисля, че само Стило 1.2, Браво 1.2, и повечето модели на Пунтото са под 100 к.с. Поддръжката на 105 и 115 к.с. 1.9 JTD мотор е почти 1:1 с незначителни разлики. Дизел под 100 к.с. има Пунтото- 1,9JTD- 80 или 85 к.с. или 1,3 multijet- 70к.с. Всичките изброени имат типичните си проблеми и "болежки"- например: проблеми с ел. усилвателя на волана при Стило и Пунто 2, Стилото често страда от разбити тампони на задния мост и предни биелетки и т.н. Добре обмисли и че всичките дизели JTD са пълни с електроника и скъпи възли, които също може да създадат проблеми- дебитомери, "умни" ел. горивни дюзи, турбини, двумасови маховици и т.н. Алфата е доста атрактивна на вид, но и най-скъпа като поддръжка откъм окачването- отпред е с 4 носача- 2 горни по около 90лв/брой и 2 долни по около 200лв/бр. Отзад има 6 щанги- 4 напречни и 2 надлъжни: напречните са по около 35-40лв/брой, а надлъжните по около 75лв/брой. Ако е с 1,9 JTD мотор, той си е със същата поддръжка както при Фиат. Дано съм ти бил полезенex. Fiat Marea 1.6 16V
ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
Lancia Kappa 2.0 VIS
Коментар
-
Аз бих те посъветвал да търсиш бензинов двигател с ГИ, подръжката и цената на частите е по евтина а проблемите ги знаем до болка и знаем как да ги оправяме. Бих ти препоръчал 1.8 двигателя 113 с ЕКУ Хитачи, че е много сполучливо и поне ще си сигурен че никой не е барал по него.за Дизелов двигател 1.9 ЖТД, също много сполучлив двигател но да не дава господ да попаднеш на някой разсипан че много ще страдаш.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Fiat Bravo някоя 99-00 год.- ако не те притеснява годината и имаш намерение да караш на газ по-добре избери двигател с метален колекторFiat Stilo двуврато- чудесен автомобил ако е произведен 2004г или след товаFiat Punto Mk2- проблемен ел. усилвател на волана, ЕКУ на 1.2 8V дефектира...Alfa Romeo 147 - най-атрактивна от всички посочени, но и с най-скъпа поддръжка.
Коментар
-
Kолеги и аз карам фиат мареа, но е комби, а не ми се кара тоя кораб.Иначе мисля да погледна и ланчийте.Нали пунто 1.9jtd гори малко нафта, четох нещо такова, а не ми харесва тоя мотор 1,2, че едно приятелче с такова моторче на пунтото градско му гореше 14, е и с лети джанти е.Но като се замисля, да сложиш газов инжекцион, пак си е нож с 2 остриета, хвърляш 700-800 лв. докато с тия парички бая ще щъкам пак.Иначе още вчера намерих калкулатор и ми изкарва едни страшни цени за едни 105 кончета.Значи търсим нещо до 100 к.с.
Коментар
-
Аз карам Пунто мк2 1,2 60к 2001ва от септември 2009та. Като цяло само добри неща мога да кажа за колата. вярно, че я взех на 64хил.км, но в момента е на 112хил. и до момента единствения ремонт, който съм правил за тези близо 50хил км е стартер. Двигателя се разбира перфектно с газов инжекцион, вече над 35хил.км карам на газ безпроблемно. Колата се кара лесно и леко. Разходът при мен е следния: София(предимно задръствания) 8-8,5 до 9 газ. Извънградско около 6-7 газ. На бензин разходът беше с литър надолу градско и 2л надолу извънградско. Ако имаш други въпроси, питай.
Коментар
-
Painfall написа:Аз карам Пунто мк2 1,2 60к 2001ва от септември 2009та. Като цяло само добри неща мога да кажа за колата. вярно, че я взех на 64хил.км, но в момента е на 112хил. и до момента единствения ремонт, който съм правил за тези близо 50хил км е стартер. Двигателя се разбира перфектно с газов инжекцион, вече над 35хил.км карам на газ безпроблемно. Колата се кара лесно и леко. Разходът при мен е следния: София(предимно задръствания) 8-8,5 до 9 газ. Извънградско около 6-7 газ. На бензин разходът беше с литър надолу градско и 2л надолу извънградско. Ако имаш други въпроси, питай.
Коментар
-
Botev666 написа:Painfall написа:Аз карам Пунто мк2 1,2 60к 2001ва от септември 2009та. Като цяло само добри неща мога да кажа за колата. вярно, че я взех на 64хил.км, но в момента е на 112хил. и до момента единствения ремонт, който съм правил за тези близо 50хил км е стартер. Двигателя се разбира перфектно с газов инжекцион, вече над 35хил.км карам на газ безпроблемно. Колата се кара лесно и леко. Разходът при мен е следния: София(предимно задръствания) 8-8,5 до 9 газ. Извънградско около 6-7 газ. На бензин разходът беше с литър надолу градско и 2л надолу извънградско. Ако имаш други въпроси, питай.BMW E46 coupe
Fiat Punto 1.1 LPG - ex
Коментар
-
Браво е желязна машина, вече 6та година и макар да имам и друга кола, дори и от магазина да си взема нова, Бравока няма да го продам. По-широка кола отвътре в класа си не съм виждал, а вече гони 130к км при мен и не знам какво е ни каре, ни лагер главина, ни семеринг по мотора, ни датчик някакъв съм сменял...Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар