А как да си оправя запушените пръскалки?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
А как да си оправя запушените пръскалки?
Collapse
X
-
Ми с игличка аз досега съм успявал...другото ми идва на акъла ако има натрупан много котлен камък е да се свалят и покиснат в оцет или лимомена киселина (лимонтозу) .Това последното не съм го правил с пръскалки,но е често ползван метод за почистване на варовик и котлен камък от различни повърхностиEX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
-
white_shark написа:Ми с игличка аз досега съм успявал...другото ми идва на акъла ако има натрупан много котлен камък е да се свалят и покиснат в оцет или лимомена киселина (лимонтозу) .Това последното не съм го правил с пръскалки,но е често ползван метод за почистване на варовик и котлен камък от различни повърхности
Коментар
-
veselin10 написа:А как да си оправя запушените пръскалки?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
С топлийка, карфица или както там се наричат - чиста работа, отпушват се за секунди. Само внимавай като ги почистваш да не ги нараниш (пръскалките). И след като ги отпушиш, не използвай чешмяна вода. Тя е най-честата причина за запушване на пръскалките.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Аз днес (току що) с игличка се опитах да изчистя пръскалките но доста бяха запушени, затова вдигнах капака и извадих маркучетата от пръскалките след което със пистолета за помпане на гуми надух и изкара всичко. В момента пръскат в пъти по-добре. Това на Пунто деBMW E46 coupe
Fiat Punto 1.1 LPG - ex
Коментар
-
аз ги чистя като обеля една многожилна жичка и с 2-3 жилца ръчкам. Ама преди това ги махам , че то иначе кел файда да набуташ боклука и то при първото пръскане пак ги запушва. С препарати не съм успявал досега, дори в калгон ги киснах като бяха хванали котелен камък.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Emo91 написа:Аз днес (току що) с игличка се опитах да изчистя пръскалките но доста бяха запушени, затова вдигнах капака и извадих маркучетата от пръскалките след което със пистолета за помпане на гуми надух и изкара всичко. В момента пръскат в пъти по-добре. Това на Пунто деBravo 1.9d 97г
Коментар
-
Аз тази тема не съм я създавал ?!?!?!?!????? Просто питах в подобна.... Как стават тези работи? Благодаря за идеите. Ако някой сега сподели и как се демонтира и монтира помпичката, цена няма да има Предния път когато се наложи това не го правих аз, но сега искам аз да си изчистя всичко, защото се убедих, че което сам си го направя си е най-добре... има и доза спортна страст вечеNissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Разкачаш кабели и маркучите и я издърпваш нагоре и тя излиза. Внимавай с гуменото уплътнения между нея и резервоара, защото с годините и от течността изгнива, и се разпада и сега се налага да сипвам малко течност колкото за едно миене на стъклата.Да се възползвам и аз от темата от къде може да се купи такова уплътнение? Ако някой знае нека пише ЛСFiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар