Здравейте, от скоро съм шофьор и имам колата, но се появи следния проблем - след като позагрее (не ми го е правила докато е студена, но все пак се е случвало 4-5 пъти само и то последните 2 карания) и педала започва да става по твърд и когато опитам да вкарам на първа се чува някакво притракване, имам усещането че скоростта влиза наполовина и колата започва да трепери сякаш е на полусъединител и леко се изстрелва напред, при което натискам пак съединителя, но след това скоростта излиза малко по-трудно, след като съм я освободил пак се чувства сякаш е включена и ако отпусна съединителя вероятно ще опита да тръгне или изгасне и не може да се включи на друга скорост. За да го оправя я изключвам и натискам няколко пъти съединителя докато успее да влезе някъде, което може да отнеме и 10тина опита (не насилвам скоростите - като се оправи си влиза плавно, но шанса е пак да се повтори проблема). Онзи ден сменихме долната помна на съединителя, защото отделяше мн ниско и мислих, че проблема ще е от там - излезе, че помпата е омазнена та изглеждаше като да е бил това проблема, а и направихме 1-2 кръгчета с монтроьра да видим дали все пак си работи добре и всичко си беше наред, но докато я прибера след това до нас и на последното кръстовище като опитах да включа на първа и пак стана така. От какво може да е проблема, ще ми препоръчате ли някой добър сервиз в Пловдив и има ли шанс да се размине смяната на скоростната кутия.Колата е Brava 105h 1.9JTD oт 2001ваДнеска след като се случи и след това тръгвах на 2ра и там нямаше проблеми да я докарам до вкъщи.Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със съединител/скоростна кутия, Brava 1.9 jtd
Collapse
X
-
Има няколко възможности. Най-вероятно си за комплект съединител, но преди това бих проверил/сменил и маркуча между двете помпи и бих обезвъздушил няколко пъти системата след това, за да съм сигурен, че не липсва работен ход. Щях да ти кажа и горна помпа, но от нея няма кяк да ти става твърд съединителя пък да не включва добре. Ако нямаш умения или майстор може да я погледна.
Реклама
Collapse
Коментар