Колеги, наскоро си смених кабелите на Бравата понеже старите като ги гледах на тъмно хвърляха искри.Проблема е, че след като ги смених с нови(90лв. комплекта) и новите кабели хвърлят искри.Къде може да е проблема?Ако дублирам масата на ЕКУ-то дали ще се оправят нещата?Възможно ли е кабела между ЕКУ-то и бобината да дава накъсо или да омасява някъде?Извинявайте ако въпросите са ми глупави, но това ми се вижда доста странно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За кабели на Брава 1,6 16V
Collapse
X
-
Re: За кабели на Брава 1,6 16V
mitaka написа:Колеги, наскоро си смених кабелите на Бравата понеже старите като ги гледах на тъмно хвърляха искри.Проблема е, че след като ги смених с нови(90лв. комплекта) и новите кабели хвърлят искри.Къде може да е проблема?Ако дублирам масата на ЕКУ-то дали ще се оправят нещата?Възможно ли е кабела между ЕКУ-то и бобината да дава накъсо или да омасява някъде?Извинявайте ако въпросите са ми глупави, но това ми се вижда доста странно.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
-
Един колега с такива кабели (менте) си изгори комп., бобини, датчици. Самият кабел (от страната където влиза в комутатора) от вътре трябва да има изолация на пластината. На менте кабелите е без изолация и е само една ламаринка. В неговия случай даде на късо и предаде напрежението по целия двигател в резултат на което 800лв. ремонт. Внимавай много с тези кабели вообще не пали колата. Ако можеш да ги снимаш и пуснеш ще ти кажа да ли говорим за същия случай.
Коментар
-
fiat_love написа:mitaka написа:Колеги, наскоро си смених кабелите на Бравата понеже старите като ги гледах на тъмно хвърляха искри.Проблема е, че след като ги смених с нови(90лв. комплекта) и новите кабели хвърлят искри.Къде може да е проблема?Ако дублирам масата на ЕКУ-то дали ще се оправят нещата?Възможно ли е кабела между ЕКУ-то и бобината да дава накъсо или да омасява някъде?Извинявайте ако въпросите са ми глупави, но това ми се вижда доста странно.
Коментар
-
mitaka написа:Колеги, наскоро си смених кабелите на Бравата понеже старите като ги гледах на тъмно хвърляха искри.Проблема е, че след като ги смених с нови(90лв. комплекта) и новите кабели хвърлят искри.Къде може да е проблема?Ако дублирам масата на ЕКУ-то дали ще се оправят нещата?Възможно ли е кабела между ЕКУ-то и бобината да дава накъсо или да омасява някъде?Извинявайте ако въпросите са ми глупави, но това ми се вижда доста странно.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар