Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коя е икономичната скорост на извънградско за пунто 1.1 55hp

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Коя е икономичната скорост на извънградско за пунто 1.1 55hp

Здравейте колеги,ще имам пътуване извън градско маршрут София-Приморско,карам фиат пунто 1.1 55hp.Коя ще бъде най-икономичната скорост за тази кола и ,ако карам с 100 добре ли е?Колата градско ми дава 8 на 100км извън градско не е засичана.Редактирано заглавие.Модераторски екип на Fiat-bg.org

Re: Разход допитване

с тоя малък мотор извънградъ 80-90 до 100 ще ти е добре иначе може да постигнеш разход като на градско

Коментар

Попринцип искам да го сваля под 8 ,но понеже 100 ми е над 3000 оборота и си нямам идея какво ще дойде.

Коментар

Kaрай според ограниченията и няма да съжаляваш. Един акт за +30 км/ч ти скапва икономичното каране за повече от година.
        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
          Kaрай според ограниченията и няма да съжаляваш. Един акт за +30 км/ч ти скапва икономичното каране за повече от година.
          А и 30 над ограничението, особено на магистрала ти прави разхода огромен.

Коментар

Лепваш магистралата със 90-100 и всичко ще е наред. Масово колите се движат с тази скорост, не са много хората които карат с над 120.
            Play Golf ,but not drive golf!!!
            Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
            C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Alex_RT написа:
              Лепваш магистралата със 90-100 и всичко ще е наред. Масово колите се движат с тази скорост, не са много хората които карат с над 120.
              Абсолютно подкрепям мнението, със 100 км/ч средна скорост се стига също толкова бързо колкото и с 120км/ч. примерно, просто е 100 пъти по приятно и спокойно и разхода ще падне.
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                Alex_RT написа:
                Абсолютно подкрепям мнението, със 100 км/ч средна скорост се стига също толкова бързо колкото и с 120км/ч. примерно, просто е 100 пъти по приятно и спокойно и разхода ще падне.
                Точно това имах предвид колеги,благодаря Ви

Коментар

Тя колата си показва сама стига да умееш да слушаш. Обороти от порядъка 2500-3000 са най- добре за това двигателче, на Пунтото аз съм го снемал до 4.5л извънградско.
                  FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                  Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Най-икономичната скорост би трябвало да е тази, при която се достига максимален момент на най-високата предавка. За този двигател това трябва да е 3500 об./мин. а като скорост - вероятно е 95-96 км/ч. Ако може някой да каже тази кола при какви обороти с каква скорост е на пета предавка, ще е по-лесно.

Коментар

кола

Трябва да е 3000/ 90 км на 4000 е вече около 120 км е зависи и състоянието на двигателя
                      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Какво зависи от състоянието на двигателя?

Коментар

90км на 5-та са ми 3000об.Малко над 3000 оборота са ми 100км

Коментар

Работата не е само до обороти,скорост и въртящ момент.Голяма роля играе и въздушното съпротивление..Някъде бях чел статия как след определени км/ч съпротивление започва да нараства драстично,но не помня каква беше скоростта и ще излъжа.Аз на Уно с такъв мотор от Сливен до Бургас 120км. съм ги минавал с точно 5л. бензин с наистина кротко каране с почти постоянна скорост 80км/ч,което е малко над 4/100.Пътят към хубавия разход е равномерно темпо на каране,скорости от порядъка на 80-90км/ч,без резки ускорения.На магистрала ако караш зад камион във въздушната му струя също ще усетиш,че колата върви с по-малко усилие и по-малко подаване на газ
                            EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                            Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Колега, в ауто дата.нет пише : "Въртящ момент 85/3500 Н*м", демек това е максималния въртящ момент който може да постигне двигателя.Тогава е най-добрия режим както откъм ефиктивност на гориво,така и пълноценност на тягата(въртящ момент). :DЗатова е по-добре на дълго ,да се съобразяваш с оборотомера,но естествено спазваш ограниченията. Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 С други думи, икономичния диапазон е от 2500 до 3500 об.
                              Fiat palio 1.7td

Коментар

Working...
                              X