Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коя е икономичната скорост на извънградско за пунто 1.1 55hp

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

1300.
    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

То явно за 1.1 моното няма как ? Но да попитам се пак на 5та предавка с 60 -70 примерно по надолнище .Обортите на мотора не са ли 2500 ? И като върти с тея обороти как ще е в икония примерно ако е на свободна с 900-1000 оборота ? Можеби имате предвит ,че инерционната сила върти мотора и тои няма нужда от силна детонация за да поддържа теа 2500 оборота ... (Дет са вика леко му е на мотора и нему трябва много папу)
      >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Когато е по нанадолнище и оборотите са над 1300-1400, ЕКУ-то изключва изобщо подаването на бензин към колектора (отпуснат дросел, но високи обороти - още наричано моторна спирачка). Затова и разхода тогава е 0. Двигателя се върти от ускорението, което автомобила получава под действието на силата на тежестта (леле, аз ли го написах това...).
        Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Fiat_Punto11 написа:
          То явно за 1.1 моното няма как ? Но да попитам се пак на 5та предавка с 60 -70 примерно по надолнище .Обортите на мотора не са ли 2500 ? И като върти с тея обороти как ще е в икония примерно ако е на свободна с 900-1000 оборота ? Можеби имате предвит ,че инерционната сила върти мотора и тои няма нужда от силна детонация за да поддържа теа 2500 оборота ... (Дет са вика леко му е на мотора и нему трябва много папу)
          Изобщо не му трябва папу, трябва му само V нулево Вярно виж Мони как го е обяснил
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Т’ва е щото съм много умен и главата ми е голема Yellow_Flash_Colorz_PDT_06

Коментар

Вече минах и в двете посоки отиване и връщане общо 900км 40л бензин.Точно един резервоар ми дойде отиването и връщането средна скорост 90-100 .

Коментар

Подаде ли заявка за рекордите на Гинес?

Коментар

Икономична скорст пунто

На този модел Пунто вместимостта на резервоара е 47 литра /поне моят е токова/ Но ако все пак ти е дала разход около 4, 5 това е много добро постижение. Браво. Колкото до кога колата е по- икономична по инерция изчаках да видя повече мнения и вече ми става ясно, тъи като на скорост по инерция и без газ колата си държи високи обороти ми беше чудно как така ще гори по- малко, но след коментара на колегата Synthy даже и аз разбрах как става. Благодаря на всички. И ако някой има какво да каже още по темата- да казва- винаги е интересно да се научи нещо ново.
                  Fiat Punto 1.1

Коментар

Дилемата е друга обаче, на равен път приближаваме кръстовището и без газ на скорост дотътряме накрая до него... илиоще от доста преди това даваме на свободна и дотътряме отдалеко щото двигателя не ни спира. Аз по принцип само по надолнище спирам/намалявам на скорост. Ако няма баир не го ползвам това.
                    FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
                    FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

Е как ще докара колегата 4.5/100 бензин ивънградски разход?! Това дори новите коли не го могат. Само някои дизеларки могат да се похвалят с подобно постижение. Нещо е объркал при измерването.

Коментар

Ами, след като не му е свършил бензинът, значи може. И защо да не може, все пак са 55 коня, аз на Мареата извънградско с икономично каране под 6 съм свалял.
                        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

slav4o_vt написа:
                          Дилемата е друга обаче, на равен път приближаваме кръстовището и без газ на скорост дотътряме накрая до него... илиоще от доста преди това даваме на свободна и дотътряме отдалеко щото двигателя не ни спира. Аз по принцип само по надолнище спирам/намалявам на скорост. Ако няма баир не го ползвам това.
                          Значи ако пътя има наклон надолу или имаш голяма инерция се дотътряш на скорост без газ до края.Обаче ако е равно и си на скорост ще трябва да подаваш газ за да не спреш още далеч преди светофара. В такъв случай пускаш по инерция за да стигнеш.А относно разхода аз с 46 литра минах 1020 км. в града.
                          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                          FIAT БРАВО 1.2 16v
                          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
                            ...А относно разхода аз с 46 литра минах 1020 км. в града.
                            С бензинов двигател, за какъвто се коментира в тази тема?
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Колеги стана ми интересно темата за свободна и принуден празен ход или както му се казва. А като съм с този мотор и обикновена АГУ как е по-добре по интерция ли дасе пуска или на 5та ? Все пак едва ли има такова пунто с ГИ не виждам смисъл. Ако има бих се радвам да сподели мнение някой с такъв мотор и ГИ.
                              BMW E46 coupe
                              Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Emo91 написа:
                                Колеги стана ми интересно темата за свободна и принуден празен ход или както му се казва. А като съм с този мотор и обикновена АГУ как е по-добре по интерция ли дасе пуска или на 5та ? Все пак едва ли има такова пунто с ГИ не виждам смисъл. Ако има бих се радвам да сподели мнение някой с такъв мотор и ГИ.
                                Гаси мотора брат аз така правя по някога (и ключа на междинно да не ми се заключи волана) При вакумното Агу няма как що се върти мотора той смуче опъва си газ и тва е. (като един 4 цилиндров компресерор е) Впрочем може едно допълнително копче ще трябва да се шунтира ръчно магнет вентила за газ . Включваш на 5та , цък копчето и спираш газта , и като видиш че пада много скороста пак пускаш газта и мотора си пали сам ... И ще са получи нещо което обеснват колегите. И няма да имаш прилашкване при палене на скорост или загуба на ток от стартера ...
                                >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Working...
                                X