здравейте колеги.днес направих тъй наречената конверсия от двумасов(демпфер) към едномасов(2.0hgt) маховик. колата стана перфектна(който казва че не става или не е същата кола или тем подобни глупости да ходи да бере гъби)но се появи едно гадно чаткане от към скоростите.когато свалих маховика беше толкова разбит че има вероятност от него да не съм чувал тоя звук преди конверсията.тракането се появява само на изключена предавка.когато натисна съединителя всичко млъква,пусна ли го пак се разтропва.моля за съвет от какво може да е и дали се е случвало на някой.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
тракане в скоростите след конверсия на маховика 1.9jtd
Collapse
X
-
Лагери в скоростната кутия или превключващи муфи,а може и двете.Сега вече всички пулсаций на коляновия вал отиват в скоростната кутия и луфтовете започват да се обаждат.Оставям и малък процент за аксиалния лагер.Феродовия диск има ли демпферни пругини.Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
-
Re: тракане в скоростите след конверсия на маховика 1.9jtd
superfiata написа:здравейте колеги.днес направих тъй наречената конверсия от двумасов(демпфер) към едномасов(2.0hgt) маховик. колата стана перфектна(който казва че не става или не е същата кола или тем подобни глупости да ходи да бере гъби)но се появи едно гадно чаткане от към скоростите.когато свалих маховика беше толкова разбит че има вероятност от него да не съм чувал тоя звук преди конверсията.тракането се появява само на изключена предавка.когато натисна съединителя всичко млъква,пусна ли го пак се разтропва.моля за съвет от какво може да е и дали се е случвало на някой.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
ако някой не вярва да дойде до люлин 9 да се убеди че колата се кара идеално.аз бях много песимистично настроен по отношение на конверсията явно заради разни такива коментари като вашите но като се качих и направих първото кръгче разбрах че много от коментиращите си пишат ала бала без дори да са правили тази интервенция.скоростите явно са се разбили от разбития демпфер който правеше по 2-3 см ход и в 2-те посоки удряйки на метал.възможно ли е да е от лагера на съединителя.може ли и 5та -та да тропка.има и друго нещо.тропа на празен ход но като се опитам да вкарам 3 4 или 5та без да натискам съединителя тракането намалява много.а като се опитам да вкарам 1 или 2 пак без съединител нищо не се променяfiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
-
superfiata написа:ако някой не вярва да дойде до люлин 9 да се убеди че колата се кара идеално.аз бях много песимистично настроен по отношение на конверсията явно заради разни такива коментари като вашите но като се качих и направих първото кръгче разбрах че много от коментиращите си пишат ала бала без дори да са правили тази интервенция.скоростите явно са се разбили от разбития демпфер който правеше по 2-3 см ход и в 2-те посоки удряйки на метал.възможно ли е да е от лагера на съединителя.може ли и 5та -та да тропка.има и друго нещо.тропа на празен ход но като се опитам да вкарам 3 4 или 5та без да натискам съединителя тракането намалява много.а като се опитам да вкарам 1 или 2 пак без съединител нищо не се променя
Коментар
-
superfiata написа:ако някой не вярва да дойде до люлин 9 да се убеди че колата се кара идеално.аз бях много песимистично настроен по отношение на конверсията явно заради разни такива коментари като вашите но като се качих и направих първото кръгче разбрах че много от коментиращите си пишат ала бала без дори да са правили тази интервенция.скоростите явно са се разбили от разбития демпфер който правеше по 2-3 см ход и в 2-те посоки удряйки на метал.възможно ли е да е от лагера на съединителя.може ли и 5та -та да тропка.има и друго нещо.тропа на празен ход но като се опитам да вкарам 3 4 или 5та без да натискам съединителя тракането намалява много.а като се опитам да вкарам 1 или 2 пак без съединител нищо не се променяA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар