Здравейте. Имам проблем с включването на скоростите. Колата е Fiat Bravo 1.2 16v 2000г. Така...да започна от начало.. преди 2 дена стоях на паркинг,натиснах съединителя при палене на колата и се счупи пластмасовата част на жилото,която се захваща за педала. На следващия ден смених жилото. След малко реглаж, нацелих добро положение на отделяне и твърдост на педала. След 1 ден каране,през който ден, нямаше никакви проблеми с включването на скоростите и т.н. прибирайки се от работа,при паркиране пред блока ми,който е на улица под наклон, едвам включих задна скорост (при включване изхърка жестоко), след това при донаместване на колата на паркомястото се опитах да включа първа, но я вкарах с доста усилия,които не са нормални...Когато сутрин пътувам до работата си, нямам никакви проблеми с включването на скоростите все още, колата тръгва нормално от първа.При паркиране под наклон става цялата работа, странно е също и че на изгасен двигател скоростите влизат нормално и няма никакъв проблем... Съжалявам за дългите обяснения но за мен това е нещо много непонятно... Ако някой може да подскаже нещо ще съм благодарен много.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странен проблем с включване на скорости....
Collapse
X
-
S_BANKOV написа:Тампона на СК, провери него, ако се е скапал СК провисва и от там прави подобен проблем.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
VoDo написа:Абсолютната идилия имах аз миналата зима.Първо се счупи пластмасата на жилото 1 месец мъки за регулиране 1 месец мъки при включване на скорости.Резултата... аксиален лагер...>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
жилото се къса,чупи или както искате го казвайте когато е износена диафрагмата на притискателния диск и съответно е необходимо доста по-голямо усилие за да отдели съединитела.признак за това е че педала се натиска по-трудно.последното се случва защото лагера се вкопава във износената диафрагма.в този случай си за нов комплект съединител.друг е въпроса че рядко ще намериш ново жило което да устиска повече.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар