Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смазване цялата лостова система - скорости?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Смазване цялата лостова система - скорости?

    Днес забелязах че лостовата система за превключване на скоростите си е съвсем суха (свръзките където има триене нямат никаква мазнинка). Та питам добра идея ли е да капна по една капка машинно масло в тия възли или да ги оставя така? Или с някаква друга смазка да ги намазня?
    Пунто 1.1 1994 г.

    #2
    Re: Смазване цялата лостова система - скорости?

    Колега беше писал тук преди време, че ги пръска с WD40. Ако намеря темата ще кажа. Ако той пък прочете тази, нека се обади
    Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
    Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

    Коментар


      #3
      И аз се замислих дали да не напръскам всичко видимо(ост или триещи части) с WD-40. Засега напръсках пантите на вратите, заключващите механизми, дръжките дори напръсках (дръжката на задната врата едва се дърпаше и като я напръсках стана като нова).

      Коментар


        #4
        Колги за нищо на света не използавйте WD40 за смазка! Определено не върши работа и се изпарява много бързо. Ако напръскате някакви механизми с WD40 първо ще отмиете болкуците, но и малкото останала оригинална смазка! След десетина дни, до две седмици WD40 ще се изпари и механизмите ще останат на абсолютно сухо! За смазване използвайте грес, а където не можете да бръкнете, или разглобите механизъм, по-гъсто масло! За целта са подходящи спрейовете на фирмата MOTIP, които може да намерите в МЕТРО, Mr. Bricolage, или Практикер.
        Frontera Sport, X20SE март 1998

        Коментар


          #5
          Абсолютно е прав Vladim!WD-40 само изчиства хууубаво елементите от стара смазка,прах,ръжда и оставя мин. к-во смазка която един вид защитава частите,НО не смазва така както да си сложиш грес,особенно на такива места,където е абсолютно задължително.Т.е. след третиране с WD-40,слагаш и хубава грес по триещите се елементи.успех

          Коментар


            #6
            Мдам, и аз мисля че ВД40 има някакъв вид разяждащо действие но не и смазващо...

            Коментар


              #7
              Грес колеги!

              Коментар

              Working...
              X