Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Punto Natural Power - Въпрос ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Nikolow написа:
    Преди две години зимата в Ловеч беше за една седмица около -20С , съседа има бусове на нафта , ходих да помагам да ги размразяваме , видях какво има във филтрите. На различни места бяха зареждани , кой където му привършвала нафтата , но всичките бяха еднакво незапалими.Не ми се спори със никой , това което съм го видял никой не може да ме убеди че не е вярно.За пунтото в момента има две за около 4000 лв. около 2004-5 година , за заводския метан говоря.Доблото с 1.2 мотора и добавен ГИ ще умре на пътя , по-тежко е от пунтото и по-голямо челно съпротивление.И имам все неприятни спомени от газаджии , поне във Варна.Затова гледам да е със заводския метан , от мултиплата нямам оплаквания.
    Аз не ти казвам за Добло с 1.2 мотор, а Пунто с 1.2. Нали все пак говорим за една и съща кола.И със сигурност ще е по-икономично от Пунто на метан, заради цената на природния газ в момента и очертаващото се бъдеше.А това, което си видял е вярно, както каза никой не може да те убеди, като си го видял.Но това не зависи от качеството на нафтата в България, а от съдържателите на бензиностанциите. Там е проблема, не в горивото. Прави разликата.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Nikolow написа:
      янко написа:
      Дизела не е ли вариант?За 1,3 мджет говоря
      С нафтата която се продава в БГ дизела за мен не е вариант.Иначе 1,3 mJet е перфектния двигател за малка кола.
      Нищо не му пречи нафтата в БГ на това моторче. Вече 30 000 км го карам, като е имало случаи да ми наливам всякаква помия с ръжда и боклуци вътре, сменям горивния филтър по често и нищо му няма.А за половин месец съм минал 1100 км с 43 литра като 1/3 е градско.Следващата ми кола определено ще е с същия мотор.
      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
      FIAT БРАВО 1.2 16v
      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Сега дали проблема е в пройзводителя на нафтата , при транспортьора или при продавача не знам.Варианта да сложа допълнително ГИ на 1,2 мотора не ми харесва , ако ще и левче да стане пропан-бутана.Варианта за 1,3 mJet го имам в предвид , трябва да намеря някое да покарам.Добло с 1,3mJet за работно конче в града също бива , пък да ползвам Мултиплата за "официална".Благодаря на super8 за данните.Обема на бутилките не е лош и разхода бива.
        FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

По данни на Fiat bipower-а на Пунтото е слаган на 1.2 8 клапана 60 коня. Разход в града 5.5 метан, извън града 3.3, смесено 4.3. Разхода е в килограми за 100км.Бутилката метановата е 70 кубически метра или 65 литра. Тея данни за бутилката са малко под въпрос.На Гранде Пунто се слага на 1.4 8 клапана. Разхода там е 5.4 в града, 3.5 извън и 4.2 среден. В килограми е разхода. Бутилката е или 45 литра или 13кг. Тук пак е под въпрос кое е вярното.

Бутилката събира 10,7 кг.
          Оня ден си купих една, ще наглеждам разхода, но едната лампичка угасна след 30 км. т.е. не вървят на добре нещата
          Става въпрос за фиат пунто 1,2 natural power

Коментар

Лошо няма да искаш информация за този автомобил, но няма кой да ти даде това, което искаш.По спомен едната бутилка събира около 6-7 кг. метан.Ето ти характеристика на метановите фиатки:Ето ти 4 годишна история на зарежданията на такъв екземпляр.http://www.spritmonitor.de/en/detail...гажника му е 160 литра. Демек както казах нищо не може да събереш вътре. Като караш хората да си държат торбите на краката докато ги возиш, това е друг въпрос. За мен тия коли нямат място за багаж.А и за извънградски автомобил, който на всеки 100-150км да трябва да го зареждаш, нещо не ми се връзват нещата.Успех все пак.* Имай предвид, че точно разхода на точно на това Пунто, за което питаш е объркано. Дадена е характеристика за килограм, а е написано кубичен метър. Демек не си играй да ги превръщаш. За ориентир на Пандата са си дадени в кубични метри, която реално харчи относително същото като Пунтото.
            Благодаря за линка.
            Бутилката на Пунтото събира 10,7 абсолютно празна и напълнена до капачката

Коментар

Working...
            X