Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неприятна миризма от парното

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Неприятна миризма от парното

Здравейте,искам да ви помоля за съвет! Имам Фият Браво 1.8 gt с климатик и когато пусна парното да духа топло започва да мирише много неприятно. Някои имал ли е подобен проблем и ако да, нека да сподели какъв е и как може да се оправи?

А като така и така отвориш за смяна на филтъра вземи антибактериален спрей и напръскай обилно.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
    http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Забравих да спомена че поленовия филтър го смених преди няколко месеца, заради запотяването на стъклата (въпреки че не помогна) . А миризмата не мога да определя точно каква е? Понякога ми прилича на изгорели газове, понякога на изгорели кабели,... Иначе от климатика си има специфична миризма но не е толкова натрапчива като тази. Тази миризма е доста силна и неприятна.

Коментар

http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=6646 http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=2902
        ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Отново искам да спомена, че миризмата не е когато е пуснат климатика, а когато пусна парното да топли. А поленовия филтър съм го сменил но тази миризма не е от него. Възможно ли е някаква тръба да е спукана и да се всмуква мръсен въдух отвън?

Коментар

gkmitov написа:
            Отново искам да спомена, че миризмата не е когато е пуснат климатика, а когато пусна парното да топли. А поленовия филтър съм го сменил но тази миризма не е от него. Възможно ли е някаква тръба да е спукана и да се всмуква мръсен въдух отвън?
            Видял ли си дали картерните газове се извеждат на определеното за това място? Т.е. като отвориш двигателя при запален такъв долавяш ли същата миризма? И при каква ситуация се случва, когато клапата за посока на въздуха е в положение отвън, или и, когато е в положение да върти въздуха в купето?
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

gkmitov написа:
              И аз бях като теб.Просто сваляш чистачките, махаш пластмасите, и изчистваш всички отводнителни каналчета. Вземи си някое шише с вода и наливаш на всякъде и гледаш колко бързо се изтича. До калниците има по едно каналче, което изкарва водата през калника - много често се запушват. Освен това погледни дали не ти е обърнат на обратно поленовия филтър. Трябва да прилепва плътно и да влиза точно, да няма пролуки. Работа за около час без да си даваш зор. Напръскай и с някой спрей профилактично и всичко ще се оправи

Коментар

А какъв е този антибактериален спрей и от къде се намира?

Коментар

Аз пак мисля че ти е спукано казанчето на парното.Щом като си сменил поленовия филтър и пак ти се изпотяват стъклата.Освен това щом мирише само когато пуснеш да духа топло според мен е пукнато казанчето на парното.
                  COUPE 1.8 16V
                  Volvo XC90 T6

Коментар

NPD написа:
                    Аз пак мисля че ти е спукано казанчето на парното.Щом като си сменил поленовия филтър и пак ти се изпотяват стъклата.Освен това щом мирише само когато пуснеш да духа топло според мен е пукнато казанчето на парното.
                    Едва ли му е спукано казанчето. Колегата щеше да забелези, че му изчезва водата. Просто от мизерията(листа, кал и тн.) в отводнителните канали (под пластмасите на чистачките, мирише лошо, а като вали водата се събира там и влагата нараства и се вкарва по-важен въздух в купето и стъклата се потят.

Коментар

ТАКАА,значи,колега,проблема ти е в парното.При е мен е същото.Играх си един ден да поразглобя пластмасите под които е радиаторчето.От него сълзеше и около него беше мазало и смърди на антифриз.Нито поленовия филтър,нито квито ше да са дупки и т.н....при мен предстои смяна на рдиаторчето скоро,щото като загрее хубаво колата смърди та се не трае...Или си мисля друг вариант-да язема един силикон иии....

Коментар

А добавка за запушване на дупките по охл. система дали няма да помогне - продава се на всяка бензиностанция, не пречи да пробвате!
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                        Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                        Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                        http://forum.fiat-bg.org

Коментар

zgabrovski написа:
                          А добавка за запушване на дупките по охл. система дали няма да помогне - продава се на всяка бензиностанция, не пречи да пробвате!
                          Ами и това ми е минавало през главата,ама ...да не си прецакам нещо друго,заради това радиаторче в купето.?Аз така като го гледах,като че ли уплътненията са му отишли...

Коментар

И при мен се получава същия проблем , забелязах го лятото когато пусна климатроника и когато достигне зададената темпетратура (поне така си мисля) сигурно почва да вкарва и малко топъл въздух и започва да мирише като на изгорели кабели но така и немога да разбера от какво.И аз ще се радвам ако някой помогне.
                            Fiat Marea 1,9TD100

Коментар

Значи това за климатроника/климатика е ясно!Тук става въпрос за парно!Колкото повече загрява радиатора,толкова повече се сговнясват джамовете и смърди.....а иначе като си вкл. климатика ниамам никви проблеми.По време и след работата му-нито смърди,нито запотява и т.н.

Коментар

Working...
                              X