колеги възможно ли е след скъсване на ремък и набиване на клапани да се развалил някои повдигач.След смяна на глава,клапани и всичко друго в един от цилиндрите няма компресия.Колата е брава 1.6 16
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хидравлични повдигачи
Collapse
X
-
tops250 написа:Ролки и ремък нямаха и 30000км.Марката на ремъка даико на ролките не знам.Повдигачите мисля че маистора не ги е празнил.Поправимо ли еBravo 1.9d 97г
Коментар
-
Повече никога няма да купя ремък Дайко. Миналото лято смених пистовия ремък с Дайко и сега на връщане от София се скъса на магистрала Тракия, оплел се долу при шайбата на коляновия вал, прескочили зъби и двигателя мармалад. Пътна помощ, сервиз в Пловдив и сега чакам да кажат щетите в лева... ебаси боклуците Дайко!Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Е как го обвини баш ремъка, може 100 неща да са виновни, а само ремъка да не е. Може ролка да е затегнала, може някое камъче да е влязло там, може да е бил пренатегнат, може нещо друго да е блокирало. Казвам го, защото вече 2 смени на ангренаж с комплект на дайко, външния и той е на 1 смяна с Дайко и това е само на едната кола. На другата също са Дайко, но там са малко км, около 40к км.Даже последния ангренаж на бравото, който свалих, беше в много прилично състояние за 2-3 год и 50 000 км.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Стария ремък беше Flennor (Gates), сигурно 5 години го търкалях. Лагерите на алтернатора са нови, както и паразитната ролка. Не може да е пренатегнат, защото е с обтегач на пружина. Ролките са ОК, майстора ги гледа, 12 клапана аут... както и да е, едно 500лв назад, дано поне я направят като хората. При мен пистовия се е скъсал, ангренажа Flennor е здрав, но са прескочили зъби след оплитането с пистовия. Здраве да е, но тая марка я отписвам вече.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа:.... При мен пистовия се е скъсал, ангренажа Flennor е здрав, но са прескочили зъби след оплитането с пистовия. Здраве да е, но тая марка я отписвам вече.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар