Има ли някой, който може да ми обясни работата на дюзите на колата ми, също така, ако са запушени/мръсни или там к’вот им става, какво ще прави колата, какви проблеми и също така, как се махат, трудно, лесно и т.н.?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Някой ще ми обяснили относно дюзите?
Collapse
X
-
Дюзите могат да започнат да се запушват и колата да почне да ти прекъсва.. да работи на 3-цилиндъра.. могат и да започнат да (пикаят) .. ако започне да ти се запушват да ти прекъсва колата или направо да ти работи на 2-3 цилиндъра и да ти мирише на бензин зад нея .. да работи нестабилно ще се отпушат с ултразвукова вана... поне това знам като добър начин за отпушване.. а добавка може да си вземеш от всеки магазин за авточасти и бензиностанции.. но не знам колко ефект ще има ..FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
Ами, един механик ми каза, че се сваляла цялата рейка, та не знам си к’во, и че 5 лева спада на дюза, ако си ги сваля сам. Така май ми каза. Не го слушах много, че го губех от време на време. Знам, че има добавки, които помагали и викам профилактично да купя някоя и да сипя в резервоара. Някое име ще ми дадете ли на добавка и колко да сипя от нея на колко бензин?Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
-
Redex е добавката. Аз сипвам от нея. Дали помага... ми не знам, ма и не вреди. На упътването пише по колко се слага.Има и други марки, разбира се. Тези дни колегата S_BANKOV написа нещо интересно в друга тема. Ето я: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...6&highlight=А това е мнението му:" аз лично си пазя дюзите като карам с малко ацетон в бензина, перфектно почиства дюзите, като слагам около 150грама на 1 резервоар 50л. бензин. и колата работи поне 10 минути на бензин."----------------------------Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Коментар
-
В бензиностанциите предполагам ще я има? Какви пари е горе-долу? Тоя моя резервоар на тая талига, 50-60 литра ли е? Като че ли 25 литра е средата.http://www.bomarbg.eu/redex.htmlНякоя от тия добавки тука ли е? Коя по-точно, да не объркам?Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
-
В лявата колонка второто или третото.А може и това:http://championoils-bg.eu/champion_LPG_Treatment.html
Коментар
-
Ако имаш проблем с дюзите когато колата е студена ще пали трудно в повечето случай с подаване на газ, няколко минути ще се опитва да гасне при опит да потеглиш и да подадеш газ и разхода ще се вдигне до небесата. Тебе какво точно ти прави колата?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Нищо няма да стане с добавка- свали рейката, смени филтъра, ако има, дай контакт малко да изкара мизериите, дай дюзите на ултразвук като преди това ги премериш и ако някоя е на края на живота си- слагай читава 2 ръка, след ултразвука монтаж, после добавка чат-патLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар