Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем със скоростите брава 1.6 103к. 2000г. трудно сменяне

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    проблем със скоростите брава 1.6 103к. 2000г. трудно сменяне

    Здравейте, имам следния проблем, за който искам да попитам : Когато карам колата и не е загряла скоростите се сменят добре, обаче след като покарам известно време започват да се сменят доста по трудно и да се чува онзи неприятен звук, когато превключвам. За да включа пък на задна е много много трудно, почва да ръмжи яко, обикновенно трябва поне няколко пъти да пробвам 1-ва задна или 2-ра задна за да се получи и тогава също ръмжи но по малко и като го понапъна малко си влиза задната, като изключа двигателя се сменят нормално и лесно. Съидинетеля мисля, че ми е добре защото си отделя долу, а и това го прави само като загрее. Съмнявам се, че е нещо от маслото на скоростната кутия, но очаквам вашите мнения.П.П. Имам и друг въпрос относно лампата на маслото. - Също когато ми загрее колата, понякога , но не винаги започва леко да пресвятка лампата на маслото при свободна скорост т.е. при ниски обороти 800 , малко да подам газ да станат дори 1000 и спира. Това е само при свободна и като загрее колата. Благодаря Ви предварително !

    #2
    Като за начало си смени моторното масло, не знам с какво масло си, но това светене на лампата хич не е на добре.Провери и дали имаш изобщо масло в скоростната кутия! Не се шегувам аз бях почти останал без масло след като ми долях към 1 литър !Ако и маслото не помогне натегни малко жилото и виж как е тогава педала. П.С. Ако искаш да включиш на задна и имаш такива зверски мъки, по-добре угаси, включи на задна и след това пали с натиснат съединител .
    Play Golf ,but not drive golf!!!
    Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
    C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

    Коментар


      #3
      Проблема ти колега е най вероятно от не достатъчно включване/отделяне/ на съединителя.Колегата ти е дал правилен съвет за да разбереш проблема.
      Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

      Коментар


        #4
        Проверете и тампона на скоростната кутия.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

        Коментар

        Working...
        X