Извинявайте за заглавието, но не знам как по-добре да го сформирам колеги. Имам джанти (от днес) ET35 7J 15 цола и ме интересува дали ще мога да им сложа гуми 175на50 ? Дали няма да е широка джантата за тях. Благодаря. Карани са с 195/50 гуми и момчето не можа да ми каже дали ще станат с 175мм ширина. Благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви гуми мога да сложа на този размер джанти ?
Collapse
X
-
Не знам какво да те посъветвам. Джантите идват по-широки за твоята кола, в смисъл, че ще я товарят по-големите гуми, но пък широчината им е такава, че иска по-широки гуми. Друг вариант е да монтираш една гума 175 и да прецениш. Опасността с тесни гуми на широки джанти се крие най-вече в резки завои и в завои с голяма скорост, когато се натоварва странично гумата и има опасност да се отлепи от борда на джантата и да спадне мигновено.
Коментар
-
Абе недейте влизате така остро,че да не се окаже друг малоумника.Може да стане 175/50/15 на 7 инча джанта.Трябва ти за целта някой по-навътре с нещата гумаджия да успее да ти ги надуе.Има случаи на къде къде по екстремни изпъвания на 175/50 на 8 или 9 инча джанти.После обаче имай предвид,че трябва много да пазиш ръбовете на джантите.Другото е,че за да не се отлепят в завой трябва да са винаги яко напомпани,а оттам идва и нестабилност и друсане.Мен ако питаш за всекидневна употреба си монтирай винаги подходящи гуми на джантитеEX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
white_shark написа:Абе недейте влизате така остро,че да не се окаже друг малоумника.Може да стане 175/50/15 на 7 инча джанта.Трябва ти за целта някой по-навътре с нещата гумаджия да успее да ти ги надуе.Има случаи на къде къде по екстремни изпъвания на 175/50 на 8 или 9 инча джанти.После обаче имай предвид,че трябва много да пазиш ръбовете на джантите.Другото е,че за да не се отлепят в завой трябва да са винаги яко напомпани,а оттам идва и нестабилност и друсане.Мен ако питаш за всекидневна употреба си монтирай винаги подходящи гуми на джантитеNissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Втория индекс показва отношението на височината към широчината на гумата.Най добрия вариант гуми като изхождаме от оригиналния размер 155/70/13 са 195/45/15, отклонението е в +9мм, което е допустимо, при размер 195/50, отклонението вече е +29мм и при скорост от 100км/ч на километража ще ти показва 95км/ч, но пък това има и плюс - ще ти станат малко по дълги скоростите , това не е голяма драма, аз в момента на предните джанти спрямо оригиналния размер съм на +32мм така, че слагай 195/50, че са по масови и си свиркай /стига да не ти закачат някъде по клалниците/punto HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар