veselin10 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви гуми мога да сложа на този размер джанти ?
Collapse
X
-
Airfan написа:195 на 7j няма да седят много добре, особено ако са ниско профилни. Доста ще се разпъне гумата.punto HGT
Коментар
-
еми моите са с ЕТ33 и с 195/50 пак опираха.. подгънах и издърпах калника и пак опираше в болта на бронята сега с 195/45 нямам никакви проблеми ама и калника вече не е оригинален де :D а колкото до 175/50 няма смисъл от такъв стреч не ти е чак толкова изнесена джантата, а и струват една маса пари.. само нови.. само с поръчка единствено Смарт ползват този размер и рядко изкачат 2-ра ръка. нямам снимки с 195/50 но за сравнение .. 185/55 и оригиналната вежда после и 185/55 с подгънат леко клъцнат и издърпан калник :Dи всъщност 195/45 вече няма проблемиHaters Gonna Hate
Коментар
-
veselin10 написа:white_shark написа:Абе недейте влизате така остро,че да не се окаже друг малоумника.Може да стане 175/50/15 на 7 инча джанта.Трябва ти за целта някой по-навътре с нещата гумаджия да успее да ти ги надуе.Има случаи на къде къде по екстремни изпъвания на 175/50 на 8 или 9 инча джанти.После обаче имай предвид,че трябва много да пазиш ръбовете на джантите.Другото е,че за да не се отлепят в завой трябва да са винаги яко напомпани,а оттам идва и нестабилност и друсане.Мен ако питаш за всекидневна употреба си монтирай винаги подходящи гуми на джантитеEX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
white_shark написа:........защото гледам,че си далеч от тия неща и няма да ме разбереш. Въпросът за индекса е достоен за детска енциклопедия ......Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Аз на 16ки 7J съм сложил 195/45 R16.Правилото за безопасност гумата за да притиска ръба и да не се отвори в някой завой: да е по-широка от 7х2,54см= 177,8 мм гумата с разлика от поне 2 х 10 мм от всеки ръб! (177,8+20=от 197,80 нагоре най-близкия размер)В моя случай разликата е 17,2мм=2 х 8,6мм. По-малко е от 10 и за това седи леко "изпъната" (като трапец а не като тумбак). Максимума за моята кола за ширина е 195 за 15ки и за това спазих тази ширина за да не се товари при потегляне скоростната кутия. Японските дрифери даже с още повече ги изпъват защото уж така борда на гумата ги подпирал странично.Ето как седи при мен (тоя размер са на задната на тази картинка, като пробвах дали натоварена ще опира, но по-принцип ги ползвам за отпред):В следствие на това ИЗПОДРАЗКАХ ДЖАНТАТА по бордюрите на тротоарите - нищо не я пази.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар