здр колеги имам брава 1.6 16 в 103 коня бензин 182.00 тип на мотора и имам проблем че не иска някой път да вдигне обороти и да запалиако запали неможе да вдигне обороти и тюфка от какво може да е дали е свързано с тоците кабели свещи бубина или е съпков мотор аз си мислех че е стъпковият мотор и го разглобих колкото можах защото е капсолован и неможе много но няма подобрение сега колата на свободен ход държи 2000-2500 оборота в движение и някои път като спирам и набивам спирачки оборотите падат заедно с километрите хайде всички умни глави да ми дадат съвет който да ми помогне а не както всички квартални майстори да я нося за скраб благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
брава не вдига обороти
Collapse
X
-
За да запали един бензинов двигател има нужда от гориво, въздух и искрапричиниГориво - недостиг на горивото от помпа, задръстен филтър, запушени маркучиВъздух - Замазан въдушен филтър, спукан въздуховод, пробил горивен регулатор.Ел ситема - свещи кабели бобина. По това което описваш прилича на давене на двигателя. Възможно е стъпковия мотор да е блокирал в затворено положение, пробвай с разкачена букса да запалиш, възможно е някой от свещите или бобините да се магарясва, откачи АБ за малко и виж дали ще се нормализират оборотите и дали ще запали. След опит за палене отвии едната свещ и виж дали е суха/ мокра - провери ги всичките и ще стане ясно. Пробвай да запалиш и с откачен куплонг на термодатчика, възможно е той дае пробил и да казвана колата че температурата е друга.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Re: брава не вдига обороти
tampico написа:...аз си мислех че е стъпковият мотор и го разглобих колкото можах ...Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Аз залагам на стъпков мотор,имах абсолютно същият проблем с моя,по точно с буксата с кабелите която по някаква причина не правеше хубав контакт със стъпковото моторче и следваше непалене на колата,а като я размърдвах палеше от раз.Смених я и проблема изчезна.А и диагностиката не хвана проблема.Fiat Marea 1.8 16v HLX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар